back to top

Hrana za potenciju

Živimo u stresnom dobu. Mislim da će se svi složiti s tom konstatacijom. Uvijek nekamo žurimo, stres nam je za petama, karijera, odnosi s partnerom, obitelj, financijske brige… I mogla bih nabrajati unedogled. Sve se to, htjeli mi to priznati ili ne, odražava na naš seksualni život. Sve više pripadnika jačeg spola ima problema s potencijom, iako će radije priznati nešto drugo, nego to 🙂

No, nasreću, nije tu kraj priče. Da bi ipak malo olakšali situaciju, otkrit ćemo vam koje namirnice povećavaju potenciju pa donekle mogu “spasiti stvar”. Znači, ukoliko se spremate sastati sa curom, ženom,mužem, ljubavnicom, ljubavnikom, evo nekoliko prijedloga za hranu koju bi bilo poželjno jesti kako bi se ojačao libido i javila izgubljena želja za seksualnim odnosom.

Hrana za potenciju

Dosta voća djeluje kao stimulator i podiže libido, tako se u toj grupi nalazi šipak ili nar, avokado, a i banane podižu samopouzdanje zbog bufotonina koje sadrže. Sigurno ste već čuli, pa da utvrdimo da su morske alge i morske školjke pravi afrodizijak, od toga posebno valja istaknuti kamenicu i njezino djelovanje u tom smislu.

Čokolada je također u grupi afrodizijaka, pa čokoladne kekse, kolače i bilo što što sadrži kakao u sebi možemo jesti  zahvaljujući triptofanu, koji podiže razinu serotonina u nama.

Osim ovih, uglavnom ukusnih vrsta, u grupu hrane koja podiže potenciju spada i češnjak, na što će se mnogi zgroziti jer je s obzirom na njegov miris teško zamisliti da bi itko poželio biti s osobom koja se najela češnjaka. No, ako ga oba
partnera jedu, nema zapreke što se tiče mirisa.

Med i medni proizvodi su izrazito jak afrodizijak, zbog vitamina C koji sadrži i folne kiseline koja stvara estrogene hormone. Ukoliko nismo ljubitelji meda, možemo ga pomiješati sa sezamom te tako jesti.

  Proizvodi od pčela

Što se tiče jačeg spola, isključivo za njihovu potenciju je dobro konzumirati špinat, đumbir ili bućine sjemenke. Od drevne Kine pak potječe saznanje da je cimet afrodizijak broj jedan, pa ako uzmemo u obzir koliko Kineza ima, nema razloga da sumnjamo u njihov recept za uspješno podizanje potencije.

Foto: Marin/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU