back to top

Kako izbjeći odustajanje od dijete

Već ste sto puta krenuli na dijetu, no nikada je niste priveli kraju. Jednom ste odustali nakon dva dana, drugi put vam je iznenada uletjela neka svečana prigoda gdje jednostavno niste mogli ostati pod nekim nadzorom što se prehrane tiče pa ste nakon toga i nastavili po starome. A pri zadnjem pokušaju čak ste i uspjeli dulje nego inače, ali nedovoljno.

I ono što vas najviše ljuti je zato što je svaki taj pokušaj završio prejedanjem, dakle još gore ste napravili nego da uopće niste išli na dijetu. I niste jedini, isti problem muči mnogo žena.

Jedan od čestih razloga za to je jer izaberete neku dijetu koja sama po sebi nije realna. Radi se recimo o dijeti koja podrazumijeva premali unos kalorija dnevno. To jednostavno nije zdravo jer vam za zdravu svakodnevicu treba uravnotežena prehrana. A druga stvar je što takva rigorozna prehrana šokira vaš organizam i javlja se lavovska glad s kojom se teško nositi, gotovo nemoguće. Stoga takve tzv. instant dijete otpišite jednom zauvijek. U konačnici, i sami ste se uvjerili da od njih nemate apsolutno nikakve koristi.

Drugo što zna pokolebati vašu dijetu je život. Kako život? Nepredvidiva situacija koja vas je rastužila, bilo da se radi o lošem danu, prekidu veze, nekoj tužnoj vijesti… Sve to utječe na vašu psihu, i jedna od prvih stvari što ćete napraviti je prejesti se. I to onim najgorim namirnicama, tipa grickalicama, čokoladama i keksima. I dijeta pada u zaborav. To je sve normalno jer niste robot, no treba znati sebi reći dosta i preuzeti sve konce života u svoje ruke. I to biste trebali uvijek znati napraviti bez obzira koliko vam nekad bilo teško u vlastitoj koži.

  Dijeta 10 posto

Treća stvar na vašem putu do ljepšeg i zdravijeg tijela ste opet vi sami, točnije lijenost. Nekad vam je hladno, nekad vruće, nekad pada kiša, i vi jednostavno posegnete za kojom palačinkom, pa pizzom, sendvičem, i tako u krug. U redu je nekad se počastiti, ali tanka je linija između ponekad i navike. Zato si povremeno dozvolite nešto potpuno nezdravo, ali ne zaboravite da do vašeg cilja ne vode kalorije.

Foto: steigele/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU