back to top

Kako pripremiti dijete za posjet zubaru

Kako bi spriječili traumu bitna je priprema. Prije odlaska zubaru razgovarajte s djetetom. Probajte objasniti koliko je važno zdravlje zubi. Pomozite si sa slikovnicama vezanim uz pranje zubića i posjeti zubaru. Ispričajte djetetu priču o Gricu i Grecu. Djeca je jako vole.

Kada pričate s djetetom nikako nemojte lagati i govoriti da ništa neće boljeti. Ako vi imate strah od zubara ni u kojem slučaju to ne smijete pokazivati pred djetetom. Zamislite situaciju gdje mu vi pričate i uvjeravate ga da nije to ništa strašno, a s druge strane paničarite.

Svi znamo da je popravak zuba bolan. Nekome više, nekome manje. Nikako nemojte lagati jer ćete izgubiti njegovo povjerenje i povjerenje u stomatologa.

Probajte posjet zubaru uskladiti sa djetetovim dnevnim ritualima kako bi bili sigurni da će biti spremno na suradnju . Dijete koje je umorno i pred spavanje teže će surađivati.

Nikako ne inzistriajte da se nešto napravi na silu. Zbog svojih pretrpanih rasporeda roditelji često inzistiraju da se nešto napravi usprkos djetetovom negodovanju i odbijanju na suradnju kako bi smanjili broj posjeta zubaru. Nemojte si to dozvoliti.

Imajte strpljenja jer su oni maleni i preplašeni.

Foto: Stanislav Fridkin /Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

  Greške pri pranju zuba

DRUGI UPRAVO ČITAJU