back to top

Kako se pomladiti hranom

Sve se više ljudi povrgava estetskim operacijama kako bi sačuvali mladost. No, sva mudrost mladosti zapravo leži u hrani. Brojna istraživanja su pokazala da oni koji izgledaju mlađe zaista i žive duže. Malo je onih koje godine i starenje ne brinu.

Umjesto da idete pod nož koristite se prirodnom alternativom, riječ je o pravilnoj prehrani. S nekim ćete namirnicama postići zdrav i mladolik izgled kože. Zdrava prehrana vam neće samo proljepšati kožu, već ćete se zbog nje osjećati poletnije.

Koža

Koža je zaštitni sloj, to je organ koji nas štiti od mnogobrojnih vanjskih štetnih utjecaja. Kako bi pomogli koži da se što bolje brani od štetnih učinaka koristite avokado i zeleni čaj, oni će učiniti čuda.

Antioksidansi

Antioksidansi su oružje našeg tijela koji se bore protiv molekula kisika. U maloj količini molekule kisika tijelo proizvodi samo, a veća količina dobiva se iz hrane. Ako vam je prehrana loša može doći do pomanjkanja antioksidansa. Pomanjkanje antioksidansa vidljivo je na koži, ona će se prilikom pomanjkanja antioksidansa opustiti. Stoga, pazite da u organizam unosite namirnice s visokim udjelom antioksidansa.

Avokado

Avokado je namirnica koja obiluje vitaminom E, prirodnim masnoćama i antioksidansima. Zbog svog sastava on obnavlja kožu i pomoću njega vaša će koža izgledati mlađe. Avokado pospješuje zaštitni sloj kože. Antioksidanse još možete pronaći u bobičastom voću i povrću.

Ljuta hrana

Ljuta hrana izaziva znojenje, stoga ljuta hrana doprinosi ujednačenom i čistom izgledu vaše kože.

Lubenica

Od zdrave prehrane vaše bore neće potpuno nestati, ali ćete izgledati mlađe nego što jeste. Najviše bi trebalo jesti hranu koja izaziva lužnato stanje u tijelu. Takva hrana sprečava gubitak kalcija iz tijela, a on je bitan za zdravlje kostiju i zglobova. Voće u našem organizmu stvara lužnato stanje, lubenica posebno. Koštice lubenice su jako korisne zato ih nemojte bacati, vrlo su korisne protiv preranog starenja.

  Prirodno sjajilo za usne

Foto: srbichara/Freeimages.com

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU