Kako se riješiti ljubavnog ugriza

Ljubavni ugriz je popularna modrica, najčešće na vratu, i već je dugo simbol ljubavi ili strasti. Nekima je svejedno za ljubavno grickanje, neki to obožavaju, a nekima je to nepojmljivo. Bilo kako bilo, popularni “hickey” je prisutan i u današnjem društvu, vole ga i mlađi i stariji, ali problem nastaje kada ga se treba riješiti. Saznajte kako se riješiti ljubavnog ugriza što brže i jednostavnije.

Ljubavni ugriz je naziv za modricu nastalu zbog naglog unutarnjeg krvarenja uzrokovanim puknućem žilica pod kožom. Privremena obojenost kože iliti hiperpigmentacija, nastaje kao rezultat povučene krvi iz žila pod kožu.

Zdravstveno gledano, ljubavni je ugriz zapravo mali hematom. Uočljiv je u periodu od nekoliko dana pa čak do dva tjedna. Dok nekima označava samo izljev strasti, neki “hickey” shvaćaju kao legitimaciju da osoba pripada samo njima.

Ugrize li vas partner/ica dok ste u strasnom zagrljaju punom ekstaze, on/a vam vjerojatno samo želi iskazati strast i privrženost. Pa ipak, modricu nastalu zbog naglog unutarnjega krvarenja valja pomno zaliječiti i njegovati.

Kako se riješiti ljubavnog ugriza

Led protiv oteklina

Ako ljubavni ugriz nije bio u planu, a već počinje i lagano boljeti, uzmite nekoliko kockica leda i laganom masažom područja oko modrice najbrže ćete ukloniti problem. Hlađenje će spriječiti neugodno i naizgled ružno oticanje, ali nemojte ledom masirati direktno preko ugriza jer bi to moglo dovesti do suprotnog učinka.

Uklanjanje ljubavnog ugriza

Kada oteklina zacijeli trag ugriza je i dalje vidljiv, ali ne brinite postoji rješenje i za to. Napravite mali oblog koji ćete namočiti toplom vodom i držite je na tragu ugriza.  Na ovaj način ćete potaknuti žilice pod kožom da se malo rašire te će više krvi doći do dijela kože gdje se ugriz nalazi što će smanjiti crvenilo.

Hladna žlica

Hladna žlica također može pomoći, možda je čak to i najbrži način. Naime, već smo rekli da hladni oblozi mogu spriječiti oticanje, ali pomažu i u procesu nestajanja. Ohlađenu žlicu prislonite na ugriz, te je lagano vrtite u smjeru kazaljke na satu.

Masaža za cirkulaciju

Masaža je još jedan od načina kako se riješiti ljubavnog ugriza. Laganom masažom potaknut ćete cirkulaciju i tako razbiti krvne ugruške koji su nastali prilikom ugriza. Najčešće se preporučuje hladno-topla masaža; prvo ugriz i hematom tretirate hladnim oblogom kako smo već ranije naveli, a nakon 12 sati primijenite već spomenutu tehniku za uklanjanje tragova toplim oblogom. Za ovakvu vrstu tretmana također možete koristiti i vrećice čaja na isti način.

Losion za tijelo

Ako niste uspjeli izbjeći ljubavni ugriz, umanjit ćeš štetu za svega nekoliko minuta uz pomoć poklopca ruža za usne i malo losiona za tijelo ili kreme. Dakle, ljubavni ugrizi su slični modricama, a vaš je cilj postići što prije otjecanje krvnih stanica iz gornjih slojeva kože u dublje slojeve, kako bi izgubio žarko crvenu ili modru boju.

Namažite ljubavni ugriz losionom za tijelo, a potom oblim rubom ruža što snažnije trljajte “zahvaćeno” mjesto. Nakon 5 do 10 minuta boja će izblijedjeti u svijetlozelenu i žutu što ćete lagano moći prekriti puderom. Upozoravamo, postupak je malo bolan, ali učinkovit!

Unatoč ovim savjetima, uvijek vam ostaje odjeća kojom možete prekriti ugriz. Učinkovito ga skrivaju dolčevite, šalovi i marame.

Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU