back to top

Kako usporiti starenje kože

Svaka koža doživljava svoj proces starenja, ali taj proces možete usporiti uz pomoć par trikova. Te trikove bi trebali prakticirati svaki dan, a u nastavku vam donosimo o čemu se točno radi.

Svakodnevno svoje lice očistite čistom vodom i sapunom, posebice prije spavanja. Kako bi izbjegli neželjene iritacije kože, kožu perite masnijim sapunom koji je namijenjen za njegu i čišćenje lica, a upotrebljavajte ga svakodnevno, te ga nikako nemojte izbjegavati, jer je ključan za čistu i njegovanu kožu lica.

Samo sapun za čišćenje lica može ukloniti sve ostatke šminke s lica, kao i nakupljenu prljavštinu i masnoću, koja se skuplja tijekom dana. Umjesto sapuna za njegu i čišćenje lica, lice možete očistiti i uz pomoć gela za čišćenje lica. Svakodnevno se preporučuje barem jednu minutu trljati svoje lice sapunom ili gelom, nježnim kružnim pokretima.

Nakon trljanja lica sapunom ili gelom, kožu lica dobro i temeljito isperite. Prilikom ispiranja lica uvijek koristite toplu vodu, kako bi se vene na licu proširile te se na taj način poboljšala cirkulacija.

Nakon ispiranja lica toplom vodom, preporučuje se ponovno ispiranje, samo ovoga puta s hladnom vodom. Hladna voda je dobra za ispiranje zbog zatvaranja pora. Osim što će hladna voda zatvoriti pore na licu, kožu lica će učiniti mekšom.

Nakon pranja kože lica, kožu osušite uz pomoć ručnika. Nikada lice nemojte trljati ručnikom, nego ga lagano tapkajte po licu, kako bi osušili lice. Bilo bi dobro kada bi prije sušenja kože lica, ručnik zagrijali pa je posušili s toplim ručnikom.

Nakon čišćenja lica, morate hidratizirati svoju kožu odgovarajućim proizvodom koji u sebi osim hidratacije, sadrži i antioksidanse. Takvu kremu bi najbolje bilo koristiti navečer prije spavanja, a osim antioksidanasa i hidratacije, bilo bi poželjno kada bi krema sadržavala i soju, vitamin C i E, te zeleni čaj.

Ako niste sigurni koji tip kreme bi vam najviše odgovarao, najbolje bi bilo da se posavjetujete s dermatologom, koji će najbolje odrediti odgovarajuću kremu prema vašem tipu kože.

Koliko god vam ovi postupci bili poznati, bilo bi dobro kada bi ih svakodnevno prakticirali kako bi sigurno usporili starenje kože.

Foto: stefanolunardi/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU