back to top

Najbolji piling za kožu

Lice je izloženo brojnim vanjskim faktorima, kao što je hladnoća, vjetar, ljeti znojenje i vrućina, a i milijun puta tijekom dana ga dodirujemo što također ostavlja traga na njemu. Stoga lice bismo trebali njegovati stalno, a ne samo povremeno te mu priuštiti pilinge i popratne postupke koji će ga održati lijepim bez nečistoća.

1. Jedanput dnevno ili barem tjedno napravite piling lica koristeći blago mehaničko ili kemijsko sredstvo. Nemojte koristiti mehaničke pilinge oštrih rubova jer mogu oštetiti donji sloj zdrave kože.

2. Ako ste na svojoj koži primijetili dosadne smeđe pjege, trebali biste oprati lice nekim jačim sredstvom koje ih uspješno sanira, kao što je trikloracetatna kiselina. S obzirom da ona skida gornji sloj kože, poželjno je da vam ovaj postupak napravi liječnik. Ipak se radi o agresivnom sredstvu.

3. Svakih nekoliko godina možete lice oguliti uz pomoć pijeska ili žičane četkice, to se naziva dermoabrazija, no problem je jer postupak nije osobito ugodan. Dobra vijest je da su osmišljeni novi svjetlosni laseri koji bi obavljali ovaj postupak bez ikakvih popratnih pojava.

Svaka od ove 3 metode je učinkovita, no nekako vjerujemo da ćete ipak kao svoju metodu prigrliti to da jedanput tjedno napravite piling iz udobnosti svoga doma kako biste otklonili odumrle stanice kože i potaknuli rast novih stanica. Ako se svakodnevno šminkate, radite pilinge i češće.

Za tijelo se preporučuju pilinzi uz pomoć spužve. Najbolja sredstva za piling tijela su ona koja se slažu s prirodnom kiselošću kože.

To su sredstva koja sadrže:

-alfa-hidroksilnu kiselinu, a koja pomaže pomladiti kožu i smanjiti bore

-glikolnu kiselinu; zadržava vlagu u tijelu i skida odumrle stanice

  Prirodna sredstva protiv strija

– hijaluronska kiselina; za razliku od glikolne i alfa-hidroksilne kiseline ne može prodrijeti u kožu, no djeluje kao sredstvo za vlaženje.

Ako radite redovite pilinge i k tome izaberete one koje sadrže neke od gore navedenih sastojaka, imat ćete vlažnu i meku kožu lica i tijela, tijekom cijele godine. Imate nekoliko mogućnosti za optimalnu njegu lica pa ih svakako što više probajte uvesti u svoje životne rituale.

Foto: lev dolgachov/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU