Priprema organizma za jesen

Zadnji dani ljeta su pred nama, temperature se lagano spuštaju, a s njima kao da se spušta i razina naše volje za aktivnošću. Iako hladniji dani gotovo uvijek podrazumijevaju ljenčarenje i izležavanje, ne smijemo dopustiti da postanemo tromi i lijeni poput trutova.

Kako bismo to uspjeli bitno je ostati aktivan i koliko toliko se zdravo hraniti. Fizičku aktivnost u prirodi zbog kišnih vremena vjerojatno ćete morati zamijeniti teretanom ili vježbanjem kod kuće. Ne znači da nećete moći priuštiti trening vani kad vam dozvoli vrijeme, no većina ljudi se izvlači na loša vremena pa se zapravo totalno zapuste što se fizičke aktivnosti tiče. Zato je bitno da se natjerate da nešto upišete i trenirate.

Što se hrane tiče, ljeti sve vrvi sezonskim voće i povrćem kojega možete jesti do mile volje, a nećete se nadebljati. Jesen je nešto drukčija, ali za one koji žele, ipak se može naći divnih plodova kao što je grožđe, kesteni. Pronađite zdrave jesenske recepte i uvedite ih u svoj jelovnik .

Nemojte zapustiti svoju kožu. Još je lijepa i osunčana, ali i preko hladnijih mjeseci nema razloga da ne bude lijepa. Mažite je hidratantnim mlijekom za tijelo kako bi održala vlažnost i elastičnost te kako joj niže temperature ne bi naškodile. Isto tako, ništa manje bitno nije unos dovoljne količine vode. Iako ćete osjećati manju potrebu za tekućinom, zbog nižih temperatura, bitno je popiti dovoljno vode tijekom dana. Nemojte da količina ikad padne ispod litre dnevno jer onda se dovoditi u opasnost da vam tijelo dehidrira pa ćete postati skloniji bolestima zbog pada imuniteta.

Jesen ima svoje čari i nemojte se deprimirati zbog kraćih dana, manjka volje ili nečega sličnoga. Samo je okrenite u svoju korist tako što ćete posložiti svoj raspored tako da ostanete aktivni kao što je to i u vrijeme ljetnih mjeseci. Tako ćete se puno bolje osjećati i puno lakše podnijeti vremenske promjene koje dolaze.

  Što je cijepljenje

Foto: LuckyImages/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU