Priroda kao lijek

Ne postoji čovjek koji ne voli prirodu i koji se ne osjeća ugodno u njoj. Priroda je naš dom, mi smo dio prirode, a kako bi se bolje osjećali, s vremena na vrijeme trebamo otići i biti u prirodi. Svoj mir ćete uvijek pronaći u zelenilu lišća, na svježem zraku, ispod plavog neba, pored rijeke, mora, jezera…

Drveće je poznato kao prijatelji duše. Ako vam treba punjenje baterija te hrana za vašu napaćenu dušu, sigurno ćete je pronaći ako uspostavite komunikaciju s ovim prekrasnim biljkama. Komunikaciju s drvećem možete uspostaviti tako da stanete ispred drva koje vam se sviđa, i koje vas opušta pa ga zagrlite i osjetite mir koje će vam u trenutku pružiti.

Kako bi probudili osjećaj slobode u sebi te se osjećali spašeno i oslobođeno od svojih problema, jednostavno skinite cipele i počnite bosi hodati po kamenju. Kamenje je simbol slobode pa zašto se onda i vi ne bi osjećali slobodno.

Kako bi se u potpunosti umirili i osjetili duhovnu pokretljivost, samo vam je potrebno biti u blizini vode. Voda revitalizira, što znači da sve što trebate je stati pored rijeke, mora, izvora ili jezera, te gledati u njega i u postupnosti se opustiti, te pustiti misli da izađu iz vaše glave, kako bi u miru mogli meditirati.

Kako bi u potpunosti ozdravili svoju dušu, preporučuje se da hodate bosi po zemlji. Kontakt sa zemljom će vas vratiti u ravnotežu, jer je poznato da zemlja smiruje i ublažava upale.

Najčišća energija je sunčeva svjetlost, koja vam pomaže da progledate i bolje vidite svijet oko sebe. Svjetlost će razbiti stres, te će povećati i vaše iscjeliteljske snage. Ako ste upali u zimsku depresiju, dovoljno je samo malo sunčevog svijetla kako bi vam pomoglo izaći iz depresije.

Zrak će vam pružiti osjećaj lakoće i slobode, pa ako se osjećate kao da ste zavezani lancima, preporučuje se da se spustite padobranom, jer slobodno padati i lebdjeti kroz zrak će vam dati najjači osjećaj slobode, od bilo čega drugoga.

Foto: LuckyImages/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU