back to top

Samotamnjenje kod kuće

Ljeto je vrijeme kada je preplanula koža ono što još dodatno ističe našu ljepotu. Stoga ne čudi što je svi želimo. A i ljepše nam stoje sve one suknjice, kratke hlačice ili haljinice koje nosimo cijelo vrijeme.

No, nekad nam ona dva, tri tjedna godišnjeg odmora nisu dovoljna da bismo stekli željenu boju. U tom slučaju nikako ne treba očajavati jer postoji jedno drugo rješenje. To je samotamnjenje kod kuće. Proces nije baš jednostavan jer se treba raditi u nekoliko faza kako bi rezultati bili što bolji i ljepši.

Ipak, pokušajte jer imat ćete lijepu preplanulu boju bez dugotrajnog izlaganja na suncu i odlaska u solarij koji dugoročno samo šteti vašoj koži.

Kako uspješno obaviti proces samotamnjenja?

Kao prvo, ako ste već prije stavljali neke preparate za samotamnjenje onda trebate nekoliko dana prije novog postupka samotamnjenja skinuti ostatke prošlog pokušaja. Napravite dobar piling, a nakon toga se dobro namažite hidratantnom kremom i pričekajte koji dan da počnete s novom fazom.

Prije nego nanesete sredstvo za samotamnjenje svakako bi pametno bilo staviti hidratantnu kremu na neka rubna mjesta, to su primjerice mjesto gdje počinje kosa, obrve kao i na tvrdim dijelovima poput zglobova, koljena, laktova.

Postupak nanošenja sredstva za samotamnjenje neka uvijek bude po pravilu da krenete od stopala prema gore. Nježnim pokretima ravnomjerno razmazujte sredstvo, nikako grubima da ne bi ostale mrlje na koži. Nakon nanošenja nemojte se koji sat tuširati kako bi vam se boja razvila.

Nemojte početi s tretmanom neposredno prije nekog događaja

Još jedna sitna napomena. Nemojte započinjati s ovim procesom kada morate ići negdje, na neku proslavu ili događaj. Radije pokušajte dva dana ranije kako biste imali vremena popraviti pogreške ako sve ne ide sve po planu. Ili ako vam primjerice ostanu mrlje po koži zbog neravnomjernog nanošenja sredstva. Bolje ranije pokušati pa ne paničariti nego sve u zadnji čas.

Mrlje su glavni problem ovog procesa stoga pokušajte par puta prije nego što vam uistinu treba preplanula boja kako biste se dobro uvježbali s nanošenjem. Pripazite na kraju i na ruke na kojima se boja najviše zadržava.

Foto: Dmitrijs Dmitrijevs/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU