back to top

Što kada te svrbi dlan

Kad crna mačka prođe preko ceste, to je nesreća, kad te svrbi nos, netko će te naljutiti, kad vidiš dimnjačara uhvati se za dugme kaputa… Postoji još sto ovakvih stvari koje su od davnina poznate u narodu. Je li to samo praznovjerje ili ima nešto u tome? To ćemo prepustiti znanosti da odredi, ali ipak mislim da većini nas isto nije svejedno kad vidimo crnu mačku kako nam se ispriječila na cesti i da ipak zaželimo želju kad nam bubamara sleti na ruku. Ništa nas ne košta, a tko zna, možda se želja i ispuni.

Kada nas svrbi dlan i to ima svoje značenje, no razlikuje se ovisno o tome o kojem se dlanu radi.

Što znači kada nas svrbi lijevi dlan?

Ukoliko nas svrbi lijevi dlan, trebali bismo uplatiti srećku, kladionicu ili zaigrati neku nagradnu igru. Zašto? Jer bismo mogli dobiti novac. Što više svrbi, više ćemo novca dobiti! 🙂

Što znači kada nas svrbi desni dlan?

U ovom slučaju bolje da na neko vrijeme nestanemo, jer ćemo davati novac. Netko ili nešto će nas udariti po džepu, a ne znam postoji li osoba kojoj je nepredviđen trošak imalo simpatičan. Bilo da se radi o tome da će nas netko pitati da mu posudimo novac, ili da će nam se pokvariti auto pa ćemo morati platiti popravak, novac će nam “iscuriti” iz ruke.

Postoji pak jedna skroz druga teorija da kad nas svrbi dlan, neovisno je li lijevi ili desni, trljamo ga o drvo ili neki drveni predmet sve dok ne prestane, jer da  trljanje o drvo donosi sreću.

Eto, kada nas idući put zasvrbi dlan, ovisno o tome koji je, znamo što nam slijedi. A za svaki slučaj ga možemo i očešati o drvo, pa ako je riječ o lijevom zaželjeti da dobijemo što više novaca, a ako je riječ o desnom, da trošak koji slijedi bude što manji. Tko zna, možda će i funkcionirati. Jedno je sigurno, ovakve narodne teorije koje se prenose s naraštaja na naraštaj golicaju maštu.

  Kako odvojiti vrijeme za sebe

Foto: spstudio.com.ua/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU