Tjelesna aktivnost i zdravlje

Tjelesna aktivnost kojom ćemo se baviti tijekom dana svakoga dana u mjesecu govori o tome koliko ćemo biti zdravi. Vrlo je važno da svaka odrasla osoba vježba minimalno pola sata na dan i to barem pet puta u tjedan dana. Preporučuje se izvoditi tjelesnu aktivnost umjernim tempom. Takvu tjelesnu aktivnost možemo provoditi odjednom ili povremeno tijekom cijelog dana.

Bitno je ne odustati ako ste vremenski ograničeni i ne možete odvojiti pola sata za vježbanje. Tada možete podijeliti svoju tjelesnu aktivnost i provoditi je dok odlazite na posao, s posla ili jednostavno možete zamijeniti javni gradski prijevoz uporabom bicikla ili tako što ćete izostaviti liftove i krenuti stepenicama.

Isto tako, dobra je ideja je i podijeliti tih preporučenih 30 minuta u tri intervala i vježbati tri puta na dan po deset minuta. Tjelovježbom krenite u dan i razgibajte se odmah nakon buđenja, zatim odvojite 10 minuta za vrijeme pauze na poslu i predvečer nakon što vam se tijelo odmori od napornog radnog dana.

Ovom metodom pomoći ćete puno vašoj kralježnici koja će lakše podnijeti stres kojim je opterećena vašim sjedilačkim načinom života, a i puno lakše ćete se nositi sa svim teškoćama i napetostima na poslu.

“Cilj video priloga je poticanje i osvještavanje važnosti tjelesne aktivnosti kroz svakodnevne životne situacije u kojima kretanjem i aktivnošću kvalitetno pridonosimo svome zdravlju, a što ne zahtijeva neko izdvojeno vrijeme…”

Video su snimili Kristian Hrbić, Grgur Bulović, Marko Kolak, Stipo Dajaković, Luka Čupić i Damir Hekić, studenti 3. godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu kao dio projekta “Budi aktivan – budi zdrav”.

Foto: Kitch Bain/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU