back to top

Toksini u tijelu

U posljednje vrijeme primijetili ste da imate problema s kožom lica kao da ste u pubertetu. Masti vam se tzv. t-zona, ljušti nos… To zapravo nije ni čudno s obzirom na ovo doba godine. Iz hladne zime dolazimo u proljeće, i zapravo nije loše da napravite detoksikaciju cijelog tijela.

No, da vaše tijelo zapravo žudi za detoksikacijom možete vrlo lako prepoznati po više simptoma. Navest ćemo i dodatno pojasniti neke od njih.

Glavobolje

Stalno vas boli glava u zadnje vrijeme. Razlog tome mogli bi biti upravo toksini u vašem tijelu. Toksini se množe i ostaju u tijelu i to se onda manifestira glavoboljama i migrenama. Nakon obavljene detoksikacije glavobolje bi trebale nestati ili se znatno smanjiti. Detoksikacija tijela će vam uvelike pomoći da se riješite bolova.

Tromost

Stalno se osjećate umorno i tromo i nikako se ne možete tome oduprijeti, već vas ta neka težina u organizmu drži tijekom cijelog dana. Svjesni ste da to baš i nije neko potpuno normalno stanje, stoga bi baš detoksikacija mogla biti ono što vašem tijelu treba da ga razbudi.

Kožni problemi

Koža vam je masna ili suha i puca. To su sve simptomi koje višak toksina u tijelu može prouzročiti. Još ako k tome pridodamo akne i bubuljice onda uistinu nema dileme da je vaše tijelo pretrpano toksinima.

Masno tkivo

Ako ste primijetili da vam se u zadnje vrijeme nakupilo masno tkivo na trbuhu iako ne jedete ništa više i nezdravije nego prije, to bi mogao biti utjecaj toksina. Najviše toksina boravi upravo na području abdomena, a uklonit ćete ih baš detoksikacijom.

Valovi vrućine

Tijelo izbacuje toksine znojenjem, a ako ste se počeli znojiti stalno to znači da vam je tijelo toliko puno toksina da se ne zna oduprijeti na drugi način nego da stalno izbacuje taj višak.

Problemi sa spavanjem

Ako ne možete zaspati možda imate nekih problema s jetrom, u smislu da je ona onečišćena. To ćete također riješiti detoksikacijom jer ćete tako jetru očistiti. U tome vam super brzo i učinkovito mogu pomoći napitci od brokule i svog lisnatog povrća.

Foto: BigLike Images/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU