back to top

Trikovi za čistu kuću

Kako bi skratili vrijeme čišćenja, koje vjerujemo da vam nije najdraže provedeno vrijeme, u nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako da vam uz samo par trikova kuća bude što dulje čista uz minimalno vremena potrošeno na čišćenje.

Za početak se riješite svih nepotrebnih stvari iz svog doma, prvenstveno iz svoga ormara. Sve stvari koje više uopće ne koristite a koje vam samo zauzimaju prostor, najbolje se što prije riješiti kako vam ne bi samo stvarale brigu oko čišćenja. Što manje stvari u svom domu imali, to će vam kuća uvijek izgledati čišće, a sve stvari koje niste nosili zadnjih 9 mjeseci, vrijeme je da se riješite.

Ispred ulaza u svoj stan stavite dobar debeli otirač u kojeg će se gosti moći jako dobro pobrisati, prije nego uđu u vaš dom. Da bi dom bio čist, važno je da se prilikom ulaska u stan obuća izuje kako se ne bi vanjske prljavštine unosile u dom.

Ručni usisavač je uređaj koji treba imati svako kućanstvo. Ručni usisavač će vam uvelike olakšati svaki kućanski posao, a da pritom nećete morati vaditi usisavač ili metlu kako bi počistili samo par mrvica ili smeća nakupljenih na podu ili bilo kojem drugom mjestu.

Kako bi svoj dom sačuvali od prljanja hranom i mrvicama, postavite pravilo da se uvijek jede samo na jednom mjestu. Ne dopuštajte nikome od ukućana hranjenje na raznim mjestima u domu, jer ćete tako automatski imati i više posla prilikom pospremanja.

Svaka stvar u vašem kućanstvu treba imati svoje mjesto i toga se pridržavajte. Ako ćete svaki puta svaku korištenu stvar vratiti na njezino mjesto, bit će vam puno jednostavnije održati čistoću i urednost u svome domu.

Prilikom zračenja prostorija u stanu ne držite predugo otvorene prozore kako vam ne bi višak prašine ulazio u prostor. Prašina se najčešće nakuplja prilikom otvorenih prozora, pa je nabolje da su prozori što manje otvoreni.

Foto: jokerpro/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU