back to top

Izbjeljivanje zubi u “kućnoj radinosti”

Dragi moji, sigurna sam kako većina vas do sad naišla barem jedan put na neki članak o izbjeljivanju zubi u “kućnoj radinosti”.  Moj savjet je da se nikako ne povodite za takvim eksperimentima.

Jedan od zadnjih na koji sam naišla  je kombinacija Hydrogen Peroxida, sobe bikarbone, paste za zube i tekućine za ispiranje usta. Hydrogen peroxid se pomješa sa tekućinom za ispiranje usta u omjeru 50/50 i mućka se par minuta nakon toga se u zubnu pastu umješa soda bikarbona te se zubi isčetkaju. Postupak se ponavlja sve dok niste zadovoljni bojom.

Sve to zvuči manje ili više bezazleno. Nemojte se zavarati. Naime sami znate kako djeluje hydrogen kad dođe u doticaj sa kožom. Sluznica je puno osjetljivaija pa i reakcija na hydrogen peroxid  jača.

Kad je u pitanju soda bikarbona u kombinaciji pastom za zube njezina uloga je da sa svojom abrazivnošću skine nakupljene naslage sa zubiju. Nažalost nigdje nećete naći  upozorenje koje vas upozorava da postoji mogučnost trajnog oštečenja cakline. Naime caklina prilikom tretiranja abrazivnim sredstvima gubi svoju “glatkoću”. Sami znate kako je teško očistiti hrapave površine i kako se brzo nakuplja nova prljavština. Nažalost to se može dogoditi i sa zubima. Oštetit ćete površinu koja postaje hrapava i sve teža za očistiti.

Caklina je zaštitini dio zuba i nažalost se ne obnavlja. Stoga pazite na zube i dobro razmislite prije nego se upustite u eksperimente  ovog tipa.

Ago baš morate izbjeljivati zube doma, onda pogledajte ovaj video kako to prirodno napraviti:

[fvplayer src=’http://vimeo.com/91398494′ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/04/prirodno-izbjeljivanje-zubi.jpg’]

Foto: kurhan/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU