back to top

Metode izbjeljivanja zubi

Sigurno ste se nekada zapitali koje su to metode izbjeljivanja zubi? Donosimo Vam odgovor u nastavku.

Imate žute zube ili nisu žuti, ali kao da imaju fleke na određenim mjestima? Sigurno ste razmišljali o izbjeljivanju. Postoji više načina izbjeljivanja, a kako biste lakše izabrali odgovarajući, napisat ćemo ponešto o svakome.

Bez obzira na način izbjeljivanja, zubi se izbjeljuju vodikovim peroksidom. Kisik se veže na mrlje i razlaže ih, a zatim se zubi iščetkaju i mrlje nestanu. Neki ljudi mogu biti osjetljivi na vodikov peroksid pa svakako predlažemo da vodite o tome računa.

Metode izbjeljivanja zubi

Stomatološka ordinacija

Prva metoda je ona u stomatološkoj ordinaciji koja pokazuje najbrže i najjače učinke, te posvjetljuje zube i do deset nijansi. No, njezin nedostatak je što je dosta skupa, i po par tisuća kuna.

Sredstva koja se nanose četkicom

Ako želite jeftino proći, a pokušati izbijeliti zube, postoje sredstva koja možete pronaći u slobodnoj prodaji. Ona najuspješnija mogu posvijetliti zube i za do četiri nijanse. Izvrstan je proizvod BriteSmile To Go. Ovi proizvodi mogu se koristiti više puta pa je problem s njima jer nakupljanje bakterija.

Vrpce za izbjeljivanje

S ovim sredstvom zube možete izbijeliti za četiri do šest nijansi, ali samo prednje zube. Zato prednost pred njima ipak imaju sredstva koja se nanose četkicom jer ona bez problema mogu doprijeti do stražnjih zubiju.

Metode izbjeljivanja zubi
Metode izbjeljivanja zubi

Udlage i gelovi

Ovo je najstarija metoda izbjeljivanja i njome se mogu nadražiti desni pa ako ste se odlučili za nju, svakako neka vam pomogne liječnik.

Idealna kombinacija bi zapravo bilo izbjeljivanje koje će vam napraviti stomatolog pa ako si to možete priuštiti svakako se nećete pokajati. Nakon toga sami nastavite sa sredstvima za nanošenje i pastom za izbjeljivanje. – (Metode izbjeljivanja zubi)

Istraživanja su pokazala da učestalo izbjeljivanje bezopasnim, niskim koncentracijama aktivnih sastojaka daje dugotrajnije rezultate. Samo pripazite da to ne radite češće nego jedanput u dva tjedna, inače biste mogli oštetiti caklinu. Jednostavan tretman fluorom u trajanju od 5 minuta prije izbjeljivanja omogućit će zubima da se za dva tjedna potpuno oporave. – (Metode izbjeljivanja zubi)

Kad jednom izbijelite zube, napravili ste velik posao jer onda je samo potrebno održavati ih i nema straha da će opet postati žuti kao što su bili prije izbjeljivanja. – (Metode izbjeljivanja zubi)

DRUGI UPRAVO ČITAJU