back to top

Kako se brzo riješiti prištića

Ustali ste se i ne možete vjerovati da je već došlo jutro i da morate na posao? Imate osjećaj kao da ste spavali možda sat vremena, ali nije pospanost najgore što vam se dogodilo jer ste doživjeli još jedan šok? Odjednom se stvorio prištić koji izgleda da neće tako brzo nestati.

Sada je kasno da nešto učinite jer morate izaći, a jedino što preostaje je staviti na lice puder i korektor i nadati se da se prištić neće primijetiti. Ipak puder i korektor ne mogu učiniti da prištić samo nestane i zato bi bilo dobro znati trikove uz koje će spomenuti problem ostati daleko u prošlosti.

Prištići i akne mogu nastati zbog doživljenog stresa ili divljanja hormona, a može ih uzrokovati i nepravilna i neuravnotežena prehrana. Previše masnoće i šećera nikada nije bilo dobro za vaše lice. Nažalost iako izbacite iz prehrane nezdrave namirnice, akne se svejedno mogu pojaviti.

Kako se više ne bi živicirali zbog nametnika i podstanara koji moraju što prije napustiti vaše lijepo lice, potrebno je (ako možete izdržati hladnoću) uzeti kockicu leda, omotati u krpu ili ručnik i prisloniti na mjesto gdje se pojavila bubuljica. Ne treba držati više od nekoliko sekunda, a važno je da tretman ponovite nekoliko puta tijekom dana. Zahvaljujući ledu oteklina će nestati.

Ponekad su najbolji provjereni stari trikovi kojima su se služile i starije generacije. Jeste li ikada čuli da pasta za zube pomaže kod prištića? Bijela pasta za zube smanjit će otok na licu, a sve što treba učiniti je očistiti lice prije spavanja i na mjesto gdje se pojavio prišt staviti pastu. Ujutro će oteklina biti manja i jedva primjetna.

Vaša će koža biti lijepa i bez prištića zahvaljujući prirodnim maskama koje možete napraviti sami. Soda bikarbona je najbolji prijatelj svake zajednice jer osim što pomaže izbijeliti zube, ona eliminira prištiće. U posebnoj posudi promiješajte dvije žlice sode s malo vode. Umijte se i nanesite masku, a nakon nekoliko minuta isperite masku i stavite hidratantnu kremu. Zaboravite na prištiće.

Foto: Valery121283/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU