back to top

Kako se razbuditi ujutro

Rano buđenje baš nikome ne pada lako, još k tome ako se niste probudili sami nego vas je probudio dosadni alarm. A pred vama je novi radni dan. No, što se mora o tome ne treba raspravljati, već se što je moguće bolje uhvatiti u koštac s tim.

Zato naglasak bacite na jednu drugu stvar, a to je da se što bolje razbudite i odmorni i dobro raspoloženi idete na posao. Tako ćete se bolje osjećati i vi sami, a i ostali ljudi oko vas, bilo ukućani ili kolege s posla.

Za kvalitetno buđenje ne treba vam kava kao što je većini vjerojatno palo na pamet. Postoji jedna puno bitnija stvar, a to je rastezanje. Dobro rastezanje pomoći će vam da orniji uđete u novi dan.

Prema najnovijim istraživanja najefikasniji način jutarnjeg istezanja je da kad se probudite raširite ruke i noge što više možete, tako ostanete minutu, dvije i bolje ćete se osjećati. Razlog je jer vam se tim pokretima podiže razina testosterona i kortizola kojega zovu i hormonom stresa. Tako da ćete se zasigurno osjećati puno raspoloženije, ali što je još bolje, i samopouzdanije.

Nakon toga možete se i kad ustanete malo razgibati čisto da se fizički osjećate bolje. Tijekom dana vjerojatno ćete pogrbljeno sjediti pa će vam to sigurno dobro doći. Taj izbor je na vama, no svakako isprobajte spomenuto istezanje u krevetu već sljedećeg jutra.

A nakon toga se “bacite” na zdrav doručak i vaš omiljeni jutarnji napitak, bilo da se radi o kavi ili čaju, i dan ne može nikako biti loš. Za doručak odaberite zdrave i hranjive namirnice koje će još dodatno podići razinu vaše energije tako da dan u koji ulazite bude još uspješniji i da se spremni možete suočiti sa svim izazovima koje on nosi. Najbolji izbor bit će zobena kaša ili jaja jer sve to će vas dugo držati sitima i punim energije.

Foto: Yellowj/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU