back to top

Savjeti za bujnu kosu

Nema žene koja ne bi voljela imati bujnu i gustu kosu, a kako bi to sigurno postigli u nastavku vam donosimo nekoliko trikova koji će vam u tome pomoći.

Ako želite postići volumen kose, ne preporučuje se korištenje proizvoda za kosu koji služe za sjaj kose. Proizvodi za sjaj kose usmjeravaju vlasi prema dolje, te ih otežavaju. Umjesto proizvoda za sjaj kose radije koristite slane sprejeve za kosu ili proteinske sprejeve.

Kako bi kovrčava kosa dobila volumen, najbolje je da koristite proizvode za oblikovanje kose, a ako trebate postići volumen na ravnoj kosi, savjetuje se da se koristite figarom. Uvijajući manje pramenove kose vaša frizura će dulje trajati, a kako bi što manje oštetili kosu prilikom uvijanja, savjetujemo vam da pramen oko figara držite samo nekoliko sekundi. Nakon što se pramen uvili, pustite ga da slobodno padne, pa ga pričvrstite špangicom, i kada se potpuno ohladi ga oblikujte kako vam odgovara.

Nezamjenjivi proizvod za kosu kada je u pitanju volumen kose, je pjena. Osim što će vam pjena formirati lijepe kovrče na kosi, ona će kosi dati punoću, te će kontrolirati kretanje vlasi ukoliko će biti prevelika vlaga. Pjena se za razliku od drugih proizvoda za oblikovanje kose, može nanijeti po cijeloj dužini kose, a najviše se preporuča staviti je više uz korijen kose, kako bi postigli još veći volumen. Ako imate kratku kosu, najbolje je da stavite šaku punu pjene na kosu.

Uvijek je prije oblikovanja frizure važno da kosa bude u potpunosti čista. Kako bi bili sigurni da vam je kosa u potpunosti čista, savjetuje se da ju prilikom pranja šamponirate dva puta. Prirodna ulja dodatno otežavaju kosu, pa ih se ne preporučuje upotrebljavati. Ako baš ne možete bez balzama za kosu, nemojte ga stavljati nigdje drugdje osim na vrhove kose, kako vam se kosa prilikom oblikovanja ne bi spustila.

Foto: Eduard Derule/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU