back to top

Maske za suhu kosu

Svaka suha kosa izgleda oštećeno i beživotno. Nitko ne voli imati suhu kosu jer se ona zapravo najviše vidi na vama pa bi bilo poželjno da je što prije dovedete u red.

Na kosu utječu razni vanjski čimbenici kao što je zagađenost zraka, pegle za ravnanjanje kose, preparati za uljepšavanje, prehrana, sunce, sušila za kosu, vjetar, kemikalije… Prirodne maske će vam najbolje i najbrže oporaviti kosu ako vam je kosa suha.

Jedna od hranjivih maski za oštećenu i suhu kosu se radi od meda, maslinovog ulja i jabučnog octa. Sve što trebate napraviti je pomiješati 3 žlice meda, 2 žlice maslinovog ulja i 2 žlice jabučnog octa. Gotovu smjesu nanesite na suhu kosu i utrljajte u cijelu kosu i tjeme. Najbolje bi bilo kada bi nakon nanošenja maske na kosu, kosu počešljali sa širokom četkom kako bi se maska ravnomjerno rasporedila po kosi. Neka maska odstoji sat vremena pa je isperite mlakom vodom, nakon čega kosu uobičajeno operite.

Ako imate jako suhu kosu, ova prirodna maska će joj vratiti sjaj te će ju potpuno regenerirati. Sve što trebate napraviti kako bi dobili ovu masku je izgnječiti 2 banane, pa pomiješati 4 žlice meda, 6 žlica maslinovog ulja, 2 jaja i 4 žlice mlijeka. Kada dobijete gustu smjesu, nanesite je na kosu pa ostavite da je hrani oko pola sata. Nakon toga kosu isperite mlakom vodom i operite na uobičajeni način.

Oštećenu kosu u život će vratiti prirodna maska za kosu napravljena od jaja i maslinovog ulja. Kako bi dobili ovu prirodnu masku, trebate se malo potruditi, ali trud se isplati. Zagrijete 6 žlica maslinovog ulja, toliko da ulje bude toplo. Nakon toga izmutite 3 jaja i pomiješajte s maslinovim uljem. Kada dobijete željenu smjesu, uz pomoć široke četke je nanesite na kosu i na tjeme. Na kosu nakon toga stavite kapu za kupanje ili plastičnu vrećicu. Ostavite masku na kosi oko 20 minuta pa kosu isperite mlakom vodom. Za kraj kosu operite na uobičajen način.

Foto: Piotr Marcinski/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU