back to top

Prirodni lijek protiv gripe

Gripa je zarazna bolest koja se prenosi kapljičnim putem. Simptomi su joj bolovi, povišena temperatura, malaksalost i slabost organizma. Pošto se radi o virusnoj infekciji, njezino liječenje je nemoguće uz antibiotike već je jednostavno morate preležati. Postoji način da si pomognete, i to uz lijekove iz prirode!

Pročitajte koje vas ljekovite biljke mogu dići iz kreveta. U kratko vrijeme osjećat ćete se bolje i snažnije.

Češnjak

Češnjak se vrlo često naziva i kao prirodni antibiotik. Snažno je sredstvo koje će uništiti bakterije sa sluznica grla i nosa jer su one obično popratni simptomi gripe. Ima jako protuupalno djelovanje. Sadrži veliko bogatstvo vitamina C. U njemu se nalazi ljekovito ulje s Alinom koje se rezanjem češnjaka pretvara u alicin. Alicin iz češnjaka ima važno prirodno antibiotsko djelovanje. Uništava gljivice i viruse u tijelu te smiruje simptome gripe ili prehlade. Preventivno ili kod bolesti konzumirajte do 5 grama češnjaka na dan.

Origano

Esencijalno ulje origana djeluje na tijelo kao prirodni antibiotik. Popularan je kao začin u kuhinji jer njegovi suhi listovi krase bogatstvo mirisa i okusa. Kod bolesti bolesti dišnih puteva, za iskašljavanje, kod upala grla i sinusa pokušajte konzumirati ulje origana. Ulje iz listova origana sadrži sastojak karvakrol koji se pokazao kao ljekovit jer ima iznimna antibakterijska svojstva koja pomažu kod prehlada i gripa. Također, koristi se i kod brojnih drugih stanja, upala i bolesti te se tako pokazalo kao vrlo uspješno kod borbe protiv bakterija kao što su E-coli i Stafilokok. Koristite samo provjereno prirodno ulje origana i to tako da uzimate najviše do 12 kapi dnevno. Dozu od 12 kapi nikada ne uzimajte odjednom, već je rasporedite na tri puta dnevno.

Ginseng

Korijen Ginsenga jedna je od najpoznatijih biljaka na svijetu. Ima odličnu snagu da održi tijelo zdravim i u formi. Poboljšava izdržljivost i zbog toga se još naziva i korijen života. Njezina moć je tolika da pomaže u iskorištavanju svih minerala i vitamina u tijelu. Korijen sadrži tvari koje mogu pomoći kod upala, umora, stresa, anemije, te kod problema s probavom. Djeluje tako da povećava aktivnost bijelih krvnih zrnaca. Tim načinom tijelo se bori protiv virusa i bakterija. Odličan je kao kućni pripravak u liječenju svih upala. U obliku praha uzimajte do 4 grama ginsenga dnevno.

Liječenje prirodnim lijekovima je zdravo, učinkovito i puno može pomoći u otklanjaju neugodnih simptoma bolesti. Prirodni lijekovi na brz način će uništiti štetne mikrobe i ojačati imunitet.

Foto: wavebreakmedia ltd/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU