back to top

Savjeti za njegu lica

Dok spavate tijekom noći, na licu se stvaraju nove ćelije kože, koje su potrebne kako bi se koža obnovila. Noću se koža odmara i obnavlja od svih štetnih utjecaja kojima je izložena kroz dan. Štetni utjecaji su sunce, zagađenost i stres, a tijekom noći ona će se obnoviti i nadoknaditi elastičnost i hidratiziranost koja joj je prijeko potrebna.

Kožu lica njegujte s umirujućom maskom za lice. Pridržavajte se svoje dnevne rutine njege lica, nakon čega na kožu nanesite masku za lice koja će otvoriti pore lica, kako bi sastojci kreme za njegu lica kasnije lakše prodrli u kožu i dublje ju njegovali. Maska za lice će vam pružiti umirujući efekt, pa ju je poželjno barem jednom tjedno nanijeti na lice.

Hidratantnu kremu na lice nanesite u debelom sloju, ali isto tako kremu nanosite i na vrat. Noćna i dnevna hidratantna krema se razlikuju po tome što dnevna krema sadrži i zaštitni faktor, dok noćna ne. Noćne hidratantne kreme će vašu kožu učiniti glađom i mekšom, te će ujutro koža izgledati svježije. Kupujte hidratantne kreme koje sadrže vitamin A i C, jer će takve kreme imati bolji utjecaj na oporavljanje kože od štetnih dnevnih utjecaja.

Morate naučiti pravilno čistiti svoje lice! Prilikom čišćenja lica koristite mekane vatice, koje su najnježnije i najbolje za kožu. Prilikom čišćenja lica kombinirajte sredstva za čišćenje i pranje lica, pa kružnim i laganim pokretima očistite temeljito svoje lice, posebice prije spavanja.

Retinoid je poznati sastojak za sprečavanje začepljenja pora, izgradnju kolagena, poboljšanje tonusa kože i prevenciju protiv starenja. Zato se savjetuje da nakon čišćenja lica i sušenja, na kožu lica nanesete malo retinoida, samo morate izbjegavati područje oko usta i oči.

Kreme koje sadrže ovaj sastojak će posvijetliti kožu, te joj pomoći u bržem oporavku! Retinoid možete dobiti samo na recept, a njegovi sastojci će prodrijeti duboko u kožu i pomladiti je. Nemojte ga često koristiti kako ne bi isušili kožu, a kombinirajte ga samo s dobrim slojem hidratantne kreme.

Foto: Eduard Derule/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU