back to top

Spavanje bez donjeg rublja

U ovim vrućim danima smeta nam svaki komad odjeće koji nosimo. Najradije bismo hodali goli. No, to nije moguće. Ali moguće je spavati gol, štoviše, to je i poželjno, kako pokazuju posljednja znanstvena istraživanja.

Zdravlje intimnih dijelova

Jedan od osnovnih razloga zašto biste trebali skinuti rublje kada idete spavati je – zdravlje i to zdravlje intimnih dijelova.

Rublje vam smeta pri cirkulaciji zraka pri čemu se stvaraju dobri temelji za razvoj bakterija i infekcija. U prvom redu gljivice candide koja muči veliki broj žena. No, i kod muškaraca nošenje rublja pri spavanju može imati štetne posljedice, i to u prvom redu za spermije pa smanjuje plodnost.

Bolji osjećaj

No, to nije jedina prednost spavanja bez rublja. Jedan od razloga je i što se u rublju tijekom noći znojite, a kada ne nosite rublje osjećat ćete se ujutro odmornije i svježije.

Sve to vodi boljoj naspavanosti, koja se pak manifestira na bržem metabolizmu. Brži metabolizam znači i lakše gubljenje kilograma. Osim toga, vaša koža koja sada diše, izgledat će bolje.

Osjećaj poželjnosti

Spavate li goli pored svog partnera koji je također gol, osjećat ćete se samopouzdano, poželjno i blisko. Sve to odrazit će se i na vaš seksualni život.

Lakše zaspite

Spavanje bez rublja čini vas da se osjećate nesputano, što će vam pomoći i da brže zaspite.

U zimskim danima navucite samo pidžamu, također bez donjeg rublja. Donje rublje smetaju jer su uz tijelo. Pidžama je ipak komotnija i široka tako da sve navedene prednosti vrijede i u tom slučaju.

Svi ovi razlozi zajedno veliki su adut zašto biste trebali spavati goli, a u ovim danima kada su temperature prilično visoko, vjerojatno to nikome neće teško pasti. Ako imate još dvojbi kako ćete večeras zaspati, sjetite se da ako skinete rublje, bit ćete zdraviji, bit će vam hladnije, koža će vam izgledati ljepše i više ćete se naspavati. Vjerojatno više nemate dilema nakon svih tih saznanja.

  Kako se riješiti mamurluka

Foto: Hintau Aliaksei/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU