Trikovi protiv celulita

Koliko prištići mogu biti iritantni i neugodni pogotovo ako se spremate za izlazak i nije vam svejedno hoće li vam na licu iskočiti neugodni podstanar, toliko je celulit još gori jer ga se ne možete riješiti tako brzo. Ova neugodna pojava predstavlja problem kod velikog broja žena.

Zašto nastaje celulit? Postoji nekoliko razloga, ali teško je reći da je samo jedan glavni krivac i da ako izumete nepravilnu prehranu, on će ubrzo postati samo dio prošlosti. Nažalost i ako se izuzmu nezdrave namirnice moguće je da će do celulita doći zbog drugih okolnosti, poput nedovoljne količine kretanja, sjedenja u uredu od 8 sati i više itd.

Trikovi protiv celulita podrazumijevaju zato više toga, a ako se dovoljno krećete i pazite da barem dva puta tjedno odradite i nekoliko vježbi, bilo bi dobro kada bi pazili što jedete. Dokazano je da najbolje namirnice u borbi protiv celulita podrazumijevaju jaja, banane, ječam, ružmarin, sjemenke suncokreta, kelj i ružmarin.

Odličnim trikom protiv celulita se pokazao i piling od kave. Dokazano je da zrna kave djeluju odlično kod rješevanja celulita, a važno je samo biti uporan. Potrebno je promiješati kavu s nekoliko kapi maslinovog ulja. Kada ste dobili kompaktnu smjesu potrebno ju je nanijeti na mjesta gdje ima najviše celulita. Utrljajte kremu koju ste sami napravili i nakon nekoliko minuta isperite.

Piling protiv celulita (video)

[fvplayer src=’http://vimeo.com/92929561′ splash=’http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/04/piling-protiv-celulita.jpg’]

Protiv celulita pomaže i masaža s jakim i čvrstim pokretima. Kako bi vam bilo lakše uzmite četku s kojom ćete izvoditi kružne pokrete i tako masirati sva kritična mjesta na tijelu. Masažu je potrebno ponavljati svaki dan, a ne treba trajati duže od nekoliko minuta. Odlična je osim za rješavanje celulita i za uklanjanje mrtvih stanica kože.

U plan rješavanja celulita uključite i vježbe koje možete raditi kod kuće. Lezite na leđa, ruke su uz tijelo, a noge savijene. Krenite podizati stražnjicu, nakon 10 puta ostavite stražnjicu u zraku i krenite podizati samo jednu nogu. Nakon što ste to učinili promijenite nogu i sve ponovite. Pazite samo da vam je stražnjica cijelo vrijeme u zraku.

Krema protiv celulita (video)

[fvplayer src=”http://vimeo.com/107910758″ splash=”http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/07/krema-protiv-celulita.jpg”]

Neka jedan od ovih trikova bude smjernica za borbu koja će kasnije rezultirati konačnom pobjedom protiv tog nametnika koji vam je dugo smetao i zbog kojeg ste bili nesretni.

Foto: Valua Vitaly/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU