Voće za zdravu kožu

Da je voće i povrće itekako poželjno u našoj prehrani, to već svi znamo. No, neko voće trebali biste posebno često jesti ako želite ljepšu kožu ili recimo smanjiti i prevenirati bore. Stoga navalite na takvo voće jer osim što će vas učiniti zdravijima, učinit će vas i ljepšima.

Pogledajte o kojem se točno voću radi pa odmah danas napravite jednu bogatu voćnu salatu koja će osvježiti i vas i vašu kožu.

Jagode

Osim što su jako ukusne, jagode će zategnuti vašu kožu i tako vam umanjiti bore. I pritom ne mislimo na jagode u kolačima ili sa šlagom, nego same, onako svježe oprane.

Borovnice

Borovnice su nekako zanemareno voće, no to je potpuno nezasluženo. Male plave bobice imaju u sebi brojne zdrave tvari. Osim što su bogate vitaminima, i to naročito vitaminom A i C, one su i vrlo dobar antioksidans. To pojednostavljeno rečeno znači da će vam pomoći da se riješite suvišnih i toksičnih tvari iz organizma i samim time učiniti vašoj koži veliku uslugu.

Jabuke

Jabuke su nam svima dostupne tijekom cijele godine pa nam nisu pretjerano drage no trebalo bi ih svakako jesti i to svakodnevno. Kolagen kojega je voćna jabuke puna čini kožu elastičnom i vraća joj vlažnost.

Lubenica

Omiljeno ljetno voće, koje rashlađuje i kojeg većina nas rado jede, ima još jednu dobru stranu. To je njezino bogatstvo vodom koje kožu iznutra hidratizira. A upravo joj je dubinska hidratizacija ljeti najpotrebnija kako bi ostala njegovana i lijepa.

Banane

Banane isto spadaju u onu vrstu voća koje nas baš neće razveseliti, no voće je koje je najbogatije kalijem. A kalij je najbolje rješenje za suhu kožu. Stoga bi je osobe sa suhom kožom posebno često trebale jesti.

Šipak

Šipak ili nar je omiljeni jesenski plod. Njegova zrnca su toliko puna vitamina da se šipak često naziva superhranom. I vama će pomoći da ispeglate bore i učinite kožu svježom.

Foto: Alena Haurylik/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU