back to top

Zašto je šećer štetan

Čokolada, kolači, sladoled ili fine palačinke. Većina nas tim stvarima ne može, ali ni ne zna odoljeti. No, postoji jedan veliki problem s tim namirnicama kojega smo svi svjesni, a to je što u njima ima puno umjetnih šećera koji nikako nisu dobri za naše zdravlje, a ni liniju.

Stoga bi svakako trebalo pripaziti na unos šećera u organizam, a najbolje bi bilo potpuno ga izbjegavati.

Ovo je nekoliko najbitnijih stvari koje će vam se dogoditi ako se odreknete šećera.

Vratit će vam se energija

Prije svega, osjećat ćete se energičnije i bolje. Sjetite se samo kako žudite za slatkim onda kada ste umorni. Time zapravo svom organizmu uskraćujemo energiju. Puno je bolje da idući put uzmete nešto zdravo, tipa voće, i ono će vam uistinu vratiti energiju, a ne samo prividno.

Bolje ćete izgledati

Šećer je uzrok onih šlaufića na trbuhu. Osim toga stvara i ovisnost. Čim ga počnete izbjegavati vaše tijelo se počne oporavljati. Iako ćete zbog te ovisnosti u početku osjećati kako ne možete bez šećera i upadati u male krize, s vremenom će vam biti sve lakše i lakše. A u vidu voćke ili nekog jogurta uvijek imate adekvatnu zamjenu

Vaša koža će izgledati bolje

Ako imate problema s masnom kožom, a ljubitelj ste slatkoga, eto uzroka. Naime, višak šećera pogoduje stvaranu akni i prištića. Velikoj većini ljudi upravo je šećer uzrok problema s kožom. Pokušajte ga izbjegavati i iznenadit ćete se kako će vam se ten iznenada poboljšati.

Uravnotežena prehrana

Ako vam se čini da bez šećera jednostavno nećete moći, pogledajte koliko drugih namirnica ima oko vas. Počevši od voća, žitarica, zdravih jogurta. U svemu tome može se naći ista kombinacija ukusnih namirnica. Naravno, ne znači da više nikad ne smijete pojesti čokoladu ili se rashladiti sladoledom. Poanta je u tome da to ne bude svaki dan ili više puta svaki dan.

  Ljetne vaginalne infekcije kod žena

Foto: jurgajurga/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU