back to top

Bojanje kose prije mora

Kosa je ljeti posebno zahtjevna, no to nije ništa čudno. Izložena je mnogim vanjskim utjecajima, koji svi redom negativno djeluju na nju, kao što su sunce, more, sol.

Zato ju je ljeti potrebno više njegovati različitim uljima i maskama. No ono što se svakako ljeti ne preporučuje je bojanje kose, bilo da se radi o bojanju cijele kose ili pramenovima. Evo nekoliko razloga za to.

Boja će se isprati

Ako se obojite neposredno prije odlaska na more, vaša će se boja brže u moru isprati, pogotovo ako govorimo o crnim i crvenim nijansama. No, osim ispiranja može doći do oksidacije zbog većeg izlaganja suncu i onda ćete dobiti neželjenu nijansu na glavi. Stoga, ako se želite obojiti neka to bude barem tri tjedna prije nego krenete na more.

Plava kosa će se sama obojiti

Plavuše ljeti imaju razloga za zadovoljstvo jer će njihova kosa dobiti posebnu boju od sunca pa će izgledati kao da su radile pramenove. Stoga se plavušama nikako ne preporučuje odlazak kod frizera na bojanje prije mora. A i što ima ljepše od sunčanih pramenova koje priroda podari.

Kreme, maske, silikon za sjaj

Želite li da vaša kosa ne izgleda kao metla na kraju ljetovanja ili želite možda ipak sačuvati onu boju koju ste nedavno stavili, onda svakako hranite kosu raznim uljima, kremama i maskama. Bilo bi dobro i da je prilikom izlaganju suncu zaštitite nekim pokrivalom za glavu, bilo kapom ili šeširom.

Kosu će posebno nahraniti maska koju možete kupiti, ali i napraviti od jaja, maslinova ulja i limuna. Mješavinu držite na glavi nekoliko minuta, a onda je dobro isperete. Vašoj kosi koristit će i ako jedete hranu bogatu zdravim, omega 3- uljima. Njih ima u ribi i orašastim plodovima.

  Njega kovrčave kose

Oni koji se kupaju na bazenu, trebali bi prije kupanja kosu smočiti običnom vodom jer ćete tako spriječiti da ona upija klor iz bazenske vode.

Foto: Suzanne Tucker/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU