back to top

Hrana koja ne deblja

Sigurno ste upoznati sa činjenicom da postoji toliko dijeta koje pomažu izgubiti kilograme, ali znate li da postoji način kako zapravo i izbjeći dijetu? Najčešće strogi i rigorozni režim prehrane mnogima teško pada, pa bi zato bilo dobro da znate u kojim se to namirnicama može uživati bez opterećenja za vašu kilažu. Zanima vas koje su to namirnice?

Kokice

Teško vam je zamisliti gledanje filma kod kuće ili odlazak u kino bez  grickalica? Kokice su ipak najpopularnije iz razloga što su jednostavne za ispeći te ne morate svakim zalogajem brinuti kako vam to ide u noge. Radi se o grickalicama koje u sebi imaju oko 100 kalorija, a sve dok ih jedete bez previše ulja i maslaca ne bi trebalo biti problema.

Preporučuje se vlastita priprema na tavi, a ne kokice za mikrovalnu pećicu. Također kao zdrave grickalice možete konzumirati i orašaste plodove poput badema, oraha i pistacia. Nisu kalorični i masni, ali kao i sa svim treba paziti na umjerenost u konzumaciji.

Pogledajte video kako izgubiti kilograme bez dijete.

[fvplayer src=”http://vimeo.com/107820909″ splash=”http://www.savrsena.hr/wp-content/uploads/2014/08/gubitak-kilograma.jpg”]

Konzervirane artičoke

Jeste li ikada bili u prilici kušati artičoke? Istraživanja pokazuju te dokazuju kako se u artičokoma može bezbrižno uživati bez opasnosti za vašu liniju. Prije nego što ih krenete jesti operite ih i osušite kako biste smanjili količinu soli u njima.

Tikvice

Tikvice su sočne, zdrave i ukusne. Narežite tikvice na tanke šnite, pošpricajte s malo limuna, papra i ostavite. Limun će pomoći omeškati tikvice, a vi ćete pojesti oko 19 kalorija najviše.Također ih možete popeći u pećnici , prethodno malo začiniti i dobiti hrskave grickalice.

Hrana bogata vodom

Nećete pogriješiti ako obogatite prehranu namirnicama koje u sebi imaju visok postotak vode poput rajčica, svježih krastavaca i lubenica. Ova hrana će vam pomoći u regulaciji metabolizma i  duže ćete se osjećati siti.

Za postizanje kvalitetnog života važno je što prije prihvatiti zdravu prehranu i navike. Uz prehranu ne zaboravite na redovitu tjelovježbu. Gledajte kako se vaše tijelo i zdravlje mijenjaju nabolje.

Foto: mirounga/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU