Liječenje ljekovitim biljem

Gemoterapija se u Europi pojavila 60-ih godina prošlog stoljeća zahvaljujući belgijskom liječniku homeopatu dr. Pol Heinrya. Iz mladih biljnih vlakana kao što su pupoljci, mladice, klasovi korjenčići, sokovi i unutarnja kora, izvlači se posebnom metodom tvar iz koje nastaje lijek pa i od tuda naziv gemoterapija – liječenje mladim biljnim vlaknima.

Sirovine za takvu vrstu lijeka ubiru se u proljeće, kada je kvaliteta na vrhuncu pa se umakanjem u vodu, alkoholu i glicerinu dobiva matična iscrpina. Pupoljci, mladice i ostali dijelovi biljke moraju nakon berbe biti dobro očišćeni i osušeni. Čuvaju se u zatamnjenoj prostoriji i posebnom obradom pristupa se proizvodnji lijeka. U gemoterapiji lijekovi se isključivo čuvaju u obliku kapljica i tamnim bočicama i po mogućnosti da nisu izložene sunčevoj svjetlosti.

Gemoterapija može pomoći kod raznih bolesti kao npr. ako patite od arterioskleroze, artroze, ako imate problema s proširenim venama, imate probavnih smetnji, gastritis, kolitis, patite od hemoroida, astme, raznog osipa, imate bolne mjesečnice, a da ne zaboravimo napomenuti da pomaže i kod zacjeljivanja raznih lomova.

Lijek se u principu uzima s malo vode u koju ste nakapali određeni broj kapi koje vam je preporučio liječnik i to prije ili poslije obroka. Ako u međuvremenu uzimate i druge lijekove, potrebno je izvršiti kombinaciju i ne uzimati sve u isto vrijeme.

Nažalost do danas nisu izvršena znanstvena istraživanja o tim lijekovima i pripravcima pa gemoterapija nije ni svrstana u alternativnu medicinu,a niti potvrđena. No, svi smo svjesni toga da se čovjek liječio od pamtivijeka biljkama, a na vama je da odlučite želite li takvu vrstu pomoći.

Foto: Jessmine/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Još uvijek nema glasova. Ocijenite prvi!

Pošto vam se svidio članak...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam se nije svidio sadržaj. Možete li nam reći zašto?

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaj!

Recite nam kako možemo unaprijediti ovaj sadržaj

DRUGI UPRAVO ČITAJU