back to top

Savjeti za sretan život

Nije dovoljno održavati živčani sustav samo na pasivan način. Kako bi sačuvali mladost morate neprestano uvježbavati živčani sustav. Mladi starci su oni koji, bez obzira na svoje godine, intenzivno rade.

Sretan život

Suvremena medicina zastupa gledište kako tijelo utječe na duh isto kao što duh utječe na tijelo.  Životna radost utječe na pozitivnije na dugovječnost. Dobro raspoloženje i optimizam vrlo dobro utječu na živčani sustav, a time i na sam organizam.

Izbjegavanje stresa ne znači da se time manje pridaje važnost ozbiljnim stvarnima i da se pasivno odnosi prema njima. Izbjegavanje stresa znači ne uveličavati svaku negativnu pojavu i ne uzbuđivati se bez potrebe. To je jedan od važnijih načina da ostanete mladi i imate sretan život.

Veselite se poslu

Potrudite se da u svakom poslu nađete ljepotu, potražite u svakom poslu njegovu zanimljivu i pozitivnu stranu. Ako se ne možete veseliti samom poslu, tada je najbolje veseliti se njegovim rezultatima.

Od toga kako radite jedan posao, kako mu pristupate, sa kakvim stavom i u kakvom duhovnom u živčanom stanju, ovisi i vaša tjelesna, živčana i mišićna kondicija. Dobro raspoloženje pri radu je najbolja zaštita protiv umora.

Gimnastika pri svakodnevnom poslu

Pokušajte se kretati što više, svoje svakodnevne i uobičajene pokrete pretvorite u korisne vježbe. Na taj ćete način bez gubljenja vremena održati u dobrom stanju mišiće, a i vaš živčani sustav će ojačati.

Kada namještate krevet nemojte se saginjati jer na taj način krivite leđa, već čučnite raširenih koljena na vrhovima prstiju. Kad se dižete nemojte se oslanjati na ruke.

Kada navlačite cipele, stavite stopalo na drugu nogu kako ne bi krivili leđa. Kada čitate nemojte držati knjigu na koljenima, već ju dignite do visine očiju, ovaj rad će vas natjerati da se držite ispravno.

  Nevinost

Dok prenosite neki teret iz sobe u sobu, stavite ga na glavu. To je jako dobra vježba za lijepi hod i pravilno držanje. Kad nosite vrećice ulicom, rasporedite ih ravnomjerno na obje ruke. Time ćete izbjeći da vam se jedno rame spusti, što je vrlo česta pojava kod žena.

Biti ispunjen pozitivnom energijom znači sretniji život i bolje zdravlje te manje opterećivanje nepotrebnim stvarima. To znači da ste pronašli način kako izbaciti iz sebe negativnu energiju te smanjiti količinu stresa.

Foto: puhhha/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU