Upotreba mljevene kave

Kava je napitak bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti početak dana. Osim za početak dana, kava je omiljeno piće za druženja. No, osim kao napitak, kava vam može poslužiti u domaćinstvu i u ljepoti.

Ako vam je hladnjak poprimio neugodan miris, spasiti stvar može mljevena kava! Jednostavno samo u posudicu stavite mljevenu kavu, te je pohranite u hladnjak i za kratko vrijeme vaš problem biti će riješen.

Ako vam je posuđe toliko masno da ga ne možete oprati u potpunosti, pomoći vam može mljevena kava. Samo pazite da ne koristite u ove svrhe mljevenu kavu, ako vam je posuđe svijetle boje, kako ne bi nastale mrlje.

Ako su vaš dom okupirali mravi, kojih ne znate više kako da se riješite, pomoći vam može mljevena kava, tako da je posipate na mjesta s kojih želite otjerati mrave. Kada stavite mljevenu kavu na ta mjesta, mravi će se samo okrenuti i otići.

Ako je vaš omiljeni namještaj zadobio ogrebotine, sakriti ih možete utrljavajući vlažni talog mljevene kave u ogrebotine. Za samo par minuta vaš namještaj će izgledati bolje.

Vaše omiljene cipele šire neugodan miris, kojeg ne znate kako da se riješite. Ništa lakše! Jednostavno po njima posipajte mljevenu kavu i vaš problem biti će riješen.

Prilikom tuširanja možete upotrijebiti mljevenu kavu, kako bi vam koža bila glatka. Mljevenom kavom poslužiti se možete kao prirodnim pilingom, a sve što trebate je u šampon umiješati malo mljevene kave i prirodni piling je gotov.

Nakon kuhanja nerijetko na rukama ostaju neugodni mirisi hrane, kojih se teško riješiti. No, riješiti ih se u potpunosti možete mljevenom kavom i hladnom vodom. Nakon kuhanja samo istrljajte svoje ruke mljevenom kavom pa ih isperite hladnom vodom za kraj.

  Kako da ručnici ostanu mekani

Za smanjivanje celulita je mljevena kava odlična, te je ona česti sastojak mnogih krema protiv celulita. Kako bi smanjili celulit, jednostavno samo pomiješajte talog kave s uljem za masažu pa istrljajte celulitna područja.

Za sjajniju kosu, kosu nakon pranja isperite sa svježe skuhanom i ohlađenom kavom.

Foto: Nikita Starichenko/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU