back to top

Kako je izgled tena povezan sa zdravljem

Lice je izlog ženske ljepote, međutim moramo napomenuti koliko je njega cijelog tijela važna i za ljepotu lica. Bez zdrave kože, bez dobrog krvotoka i bez svakodnevne higijene tijela, pravilnog hodanja i disanja, normalne funkcije crijeva, jetre i drugih organa, vaše lice ne može biti zdravo ni lijepo.

Zdrava jetra

Isušena koža, zategnute crte lica i nečist ten mogu biti posljedica loše funkcije jetre. U tom slučaju liječite svoju jetru, kad nešto s njom nije uredu to se odmah vidi na koži lica. Jetra luči žuč koja olakšava probavu, oslobođava nas štetnih ostataka. Jetra svime upravlja, ako nam krv nije dobro pročišćena, ako ne izbacujemo dovoljno toksina iz sebe, ako je naša hormonalna ravnoteža poremećena i ako organizam slabo reagira na pojavu mikroba, sve će se to odraziti i na koži.

Sušenje i boranje kože

Ako vam se koža počne naglo borati ili se opuštati, a crte lica vam se pooštravaju, znak je da vam nedostaje vode u donjim slojevima kože. U tom slučaju treba unositi više tekućine u organizam kako bi dozvolili krvotoku da je raznosi po tijelu, odnosno da koži vrati normalnu čvrstoću. Pijte više nego inače između obroka, a za umivanje upotrebljavajte prokuhanu vodu.

Žućkasti ten

Primijetili ste da vam je koža skoro stalno žućkasta. To je zbog potkožne ćelijice koja sadrži veliku količinu žutog pigmenta. U stvari, imate neku vrstu lake žutice. Da biste povratili normalan i zdrav ten morate se pridržavati stroge dijete. Jedite manje količine više puta dnevno, umjesto tri uzimajte šest obroka na dan. Masnoće su dozvoljene u jako malim količinama, no nikako nemojte jesti jaja i čokoladu. Zamolite liječnika da vam prepiše lijek protiv ovog poremećaja.

  Ljekovitost maslačka

Crveno lice

Navalu krvi u lice najčešće uzrokuje bolesna jetra. Krv se tada zadržava u malim površinskim dijelovima kože koji pod pritiskom prskaju. U takvim slučajevima ne pomažu kreme, ma koliko god se vi mazali lice će vam ostati crveno. Najbolje je da krenete na dijetu, trebate odmoriti svoju jetru. Svaki mjesec budite deset dana na dijeti.

Foto: Maksim Shmeljov/Shutterstock

 

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU