Kako kvalitetno oprati zube

Često čujem kako ljudi vole tvrde četkice jer tek nakon pranja zubi sa takvom imaju osjećaj da su dobro oprali zube. Četkice se brzo istroše i “rascvjetaju”. Moj savjet je naravno kao prvo zamjeniti četkicu za onu mekšu s napomenom da takvu kupujete samo u apotekama.

Navečer je naravno najbitnije odraditi higijenu usne šupljine jer svi ostaci hrane koji su se nakupili tjekom dana potrebno je ukloniti. Tijekom noći se bakterije biti aktivne te u konačnici će nastat karijes.

Umorni ste i niste raspoloženi stajati pred ogledalom one duge 3 minute? Uzmite četkicu i nemojte odmah nanjeti pastu. Nego samo namočite pod mlazom vode. Zatim se smjestite negdje ugodno (ako ste sami možete i pred televizor pogledati omiljenu seriju ili film) i bez paste kružnim pokretima pređite po svim površinama zuba vanjskim i unutarnjim.

Obratite pozornost da prilikom svakog pokreta “zahvatite” i meko tkivo (desni). Kad ste sigurni da ste sve dobro i temeljito isčetkali vratite se u kupaonu i nanesite pastu za zube te kratko samo “promrljajte” po zubima.

Da bi izbjegli brzo trošenje četkice probajte četkicu prebaciti u ruku suprotno od one s kojom pišete.

Foto: Bine/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU