back to top

Pravilno pranje zuba

Redovita i pravilna higijena zubi je vrlo važna za zdravlje zubi. Ako je redovito i pravilno ne održavate, postoji velika vjerojatnost da ćete imati problema sa zdravljem zubi, te da ćete češće morati posjećivati zubara. Kako bi izbjegli jedne od najčešći pogrešaka prilikom pranja i održavanje higijene zubi, u nastavku vam donosimo na što trebate obratiti pažnju.

Mnogi dijele svoje četkice za zube s ostalim članovima ukućana. To nikada ne smijete raditi! Dijeljenjem četkice za zube, prenosite bakterije iz jedne usne šupljine u drugu. Ovo nemojte nikada prakticirati, te svoje zube i usnu šupljinu perite isključivo samo sa svojom četkicom za zube, koju nikada nemojte ni s kime dijeliti.

Kako bi bili dobrog zdravlja, važno je da svoje zube perete redovito i na pravilan način. Pranje zubi je vrlo važno za održavanje zdravlja, jer su zdravi zubi pola zdravlja. To je tako jer nam zubi trebaju za obavljanje mnogih životnih funkcija bez kojih ne bi mogli, a od kojih je jedna jedenje.

Dva puta godišnje bi trebali posjetiti svoga stomatologa, koji vam treba obaviti kontrolni pregled svih zubi, te ako je potrebno liječiti zub koji je pokvaren. Ne izbjegavajte posjete stomatologu, jer ćete izbjegavanjem samo postići da se zubi počnu kvariti, te ćete imati problema s pokvarenim zubima i njihovim popravljanjem.

Pokvaren zub nije nimalo ugodan, a kako do njega ne bi došlo, perite svoje zube redovito i na pravilan način, te posjećujte stomatologa jednom ili dva puta na godinu, ovisi koliko brzo su vam kvarljivi zubi.

Prilikom pravilne higijene zuba mislimo na pravilno pranje cijele usne šupljine, koju je potrebno prati dva puta na dan, te prilikom pranja zubi, zube prati po dvije pune minute kako bi se uklonile sve nečistoće sa zubi i usne šupljine.

  Krvarenje zubnog mesa

Zube perite obavezno s pastom za zube, te prilikom pranja, svaki dio zuba istrljajte kružnim pokretima. Nakon što dobro operete zube, pređite par puta preko jezika četkicom za zube, kako bi uklonili nastale bakterije na jeziku. Zube je najbolje prati električnom četkicom koja će ih najbolje oprati!

Foto: Grigoryeva Liubov Dmitrievna/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU