back to top

Kako detoksicirati tijelo

opuštanje u prirodi

Postoje mala pravila i rituali koji bi znatno mogli poboljšati kvalitetu našeg života, učiniti da se osjećamo bolje i poletnije te budemo raspoloženiji. Sve što je potrebno je sjetiti ih se s vremena na vrijeme i primijeniti ih u svakodnevnom životu.

Ako se bavite sportom, neka to bude u prirodi jer spoj čistog zraka i sporta daje najbolje rezultate za zdravlje. Isto tako, ako ste skloni prehladama i alergijama, bilo bi dobro da nekad idete u slanu sobu na tretman haloterapije.

Izbjegavajte mjesta gdje su velike gužve, a pogotovo u vrijeme sezonskih gripa i virusa. Osjetite li ipak dolazak hunjavice ili prehlade, inhalirajte se biljkama i eteričnim uljima.

Kad god je to moguće, kupujte organsku hranu, bilo da se radi o voću, povrću ili mesnim namirnicama. Jedite ribu dubokih voda, poput bakalara ili malu ribu, kao što su papaline i srdele. Razlog zašto je bolje jesti ribu dubokih voda leži u tome što je manja vjerojatnost da su zagađene kemikalijama.

Ne pretjerujte s gotovom prerađenom hranom poput konzervi, grickalica i slično. Te namirnice često su prepune soli, šećera, aditiva i pojačivača okusa. Naiđete li na proizvode označene slovom E, nastojite ih konzumirati u što manjoj mjeri. Uz to, izbjegavajte brati ili kupovati voće ili povrće uz cestu.

Raspitajte se prije svega o vodi iz slavine, jer postoji mogućnost da nije pitka. Kada niste sigurni u kvalitetu vode, pogotovo na putu, radije kupite flaširanu vodu i istu naručite u kafiću.

Isto tako nikad ne pijte toplu vodu iz slavine jer može biti zagađena prašinom i hrđom iz cijevi i kontejnera.

Jako je bitno često provjetravati kuću ili stan. Okružite se biljkama, pogotovo onima koje čiste prostor. Bilo bi dobro redovito provjetravati plinske peći i instalacije kako bi se spriječilo eventualno isticanje plina i ostalih kemikalija u prostoriji gdje boravite, ili još gore, spavate.

  Pravilna njega ruku

Češće gasite TV i radio, pogotovo ako ih nitko ne gleda i ne sluša, radije pokušajte svaki dan provoditi neku aktivnost, šetnju, jogu ili meditaciju.  Isto tako smanjite igranje igrica i gledanje “teških” filmova koji samo dodatno zagađuju psihu.

Foto: LuckyImages/Shutterstock

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

DRUGI UPRAVO ČITAJU