back to top

Kako se riješiti celulita

Ljetni dani su sve bliže i mnoge žene već hvata panika kada se sjete da je vrijeme kupaćih kostima, kratkih hlačica i haljinica sve bliže. S celulitom se bori gotovo svaka žena, ali ga preko zime zanemarujemo iz prostog razloga jer se- ne vidi.

Celulit ne nestaje, ali i ne stvara se preko noći. Najbolje bi bilo kad biste cijelu godinu nešto lagano vježbali i tako prevenirali njegovo nastajanje. Ali, lako je reći. No nikada nije kasno za upustiti se u borbu s celulitom. Stoga, poslušajte sljedeće savjete o celulitu kako se ne biste deprimirali kada ne nestane preko noći.

Celulit ne nestaje s gubitkom kilograma

Ako odlučite smršavjeti, pripremite se na to da celulit ostaje. On nema veze s gubitkom kilograma, jer on nije dio masnog tkiva koje nestaje, već su to rupice unutar kože.

Vježbanje je učinkovito u borbi protiv celulita

Redovito vježbanje će smanjiti celulit, zato se trudite ne zanemariti vježbanje, bilo da se radi o trčanju ili nekim oblicima grupnog vježbanja. I joga je učinkovita u suzbijanju celulita.

Sunce pogoršava situaciju s celulitom

Mnoge žene misle da će se celulit manje vidjeti kada im koža potamni pa stoga brže – bolje idu u solarije. No, to je velika pogreška. Naime, kolagen u koži se uništava UV zrakama, kojima se izlažemo prilikom sunčanja, a kolagen je zaslužan za elastičnost kože.

Kreme na bazi kofeina pomažu

Razne kreme i gelovi na bazi kofeina zaista pomažu smanjivanju masnih stanica, a ujedno i ubrzavaju i pospješuju cirkulaciju krvi. Stoga, ako kupujete anticelulitna sredstva neka svakako njihov sastojak bude i kofein.

Pijte puno vode

Voda je ključna kao i tjelovježba. Stoga, trudite se svaki dan unositi u sebe barem 1,5 litru vode. Također, jedite i voće koje sadrži u sebi puno vode, kao što je lubenica, breskva, dinja. S obzirom na to da dolaze topliji ljetni dani, ne bi smjelo biti problema s unosom vode, a kako se povećavaju temperature, tako i vi povećavajte unos vode jer vam u protivnom prijeti dehidracija.

Zapamtite, celulit neće nestati preko noći, ali ako se pridržavate ovih mjera svakako će biti manje vidljiv i neće ga svakim danom biti sve više.

Foto: Ermolaev Alexander/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU