Prirodne boje za kosu

Prirodne boje za kosu sastoje se samo od prirodnih sastojaka biljaka, a osim što ne štete okolišu, dobre su za vaše zdravlje i ne uništavaju kosu. Upravo naprotiv, prirodne boje za kosu podarit će vašoj kosi sjaj, volumen i čvrstoću. Bojite li kosu prirodnim bojama, vlasi će biti zdrave i pružit ćete im sto postotnu pravilnu njegu. Postoje boje za kosu u plavoj, smeđoj, crvenoj i crnoj nijansi pa izaberite jednu za sebe i osvježite i nahranite svoju kosu.

Prirodne boje za kosu

Kana

Kana je odlična prirodna boja za kosu želite li vlasi obojiti u crvene nijanse. Bojanje kose kanom će u potpunosti prekriti sijede vlasi, a uz to će kosi dati zdravlje i sjaj. Oživit će slabu kosu tako što će je ojačati svojim hranjivim tvarima. Ne postoje nikakvi štetni učinci kane.

Bojite li kosu kanom, osim što ćete dobiti lijepu prirodnu nijansu boje, njegovat ćete svoju kosu i štititi strukturu vlasi. Kana na kosu djeluje poput regeneratora tako što stvara zaštitni sloj čime se sprečavaju daljnja oštećenja kose, jača kosu i daje joj prirodnu vlažnost. Osim što ćete se uspješno riješiti peruti, kana će spriječiti i izliječiti gljivična oboljenja vlasišta.

Koristeći kanu možete dobiti i druge nijanse. Ako kanu pomiješate s indigo prahom, dobit ćete crnu ili tamno smeđu boju, a koristite li bezbojnu kanu vaša kosa će biti plava ili svjetlo smeđa.

Korijen rabarbare

Imate li prirodno svijetlu kosu i želite je još malo posvijetliti nema potrebe da posežete za kemijskim bojama kada to možete lako i jednostavno učiniti na prirodan način uz prirodne boje za kosu. Korijen rabarbare odlično će istaknuti plavu boju kose, a ako je vaša kosa svjetlija, dobit ćete lako i boju meda.

U posudu stavite tri šalice vode i dodajte joj četiri žlica korijena rabarbare u prahu. Kuhajte 20 minuta te ohladite da bude mlako. Nakon što ste oprali kosu, isperite je 20 puta s ovom otopinom te nakon toga isperite vodom. Kosu posušite na suncu kako bi plava boja bila još izraženija. Bojanje kose na ovaj način je zdravo i jednostavno.

Piskavica

Borite li se sa sijedom kosom na koju svakoga mjeseca morate nanositi teške kemijske boje, sada bi tome mogao biti kraj. Naime, sjemenke piskavice odlično će prekriti sijede vlasi. Preko noći ostavite sjemenke namočene u vodi, a sljedeći dan ih izmiksajte i dodajte im dvije žlice sirutke. Smjesom premažite kosu te ostavite da odstoji sat vremena. Nakon toga, isperite. Osim što ćete prekriti sijede vlasi, vaša kosa će biti bez peruti, sjajna i meka.

Kava arabica

Uz kavu ćete odlično istaknuti tamnu boju kose i prekriti sijedu kosu. U tome će vam pomoći tri litre skuhane jake kave. Kavu stavite u posudu pa isperite kosu 15 puta. Sve dobro ocijedite te ostavite da odstoji još 15 minuta nakon čega dobro operite kosu. Nakon ovog tretmana kosa će vam biti sjajna i meka, a sijede vlasi više neće biti vidljive.

Isprobajte ove prirodne boje za kosu i recite zbogom kemiji. Kemijske boje za kosu oštećuju kosu te stanjuju vlasi. Posebice ako kosu bojite u svijetle tonove. Uz ove prirodne boje nećete više morati brinuti je li vam kosa njegovana jer ove boje, osim što daju vašoj kosi lijepu boju, isto tako i njeguju kosu.

Foto: vgstudio/Shutterstock

DRUGI UPRAVO ČITAJU