• Kada uzimati dodatke prehrani

  U ljekarnama i drogerijama dostupno je više različitih vitaminskih nadomjestaka u obliku kapsula ili šumećih tableta. Uvijek kada ih vidite pitate se bi li vam neki od tih nadomjestaka trebao ili ne, a onda ako se odlučite kupiti, teško je odlučiti se za onog najboljeg u moru onih koji se nude.
 • Manjak željeza u krvi

  Iscrpljeni ste, iako ne vidite neki realni razlog za to, često se uhvatite da ste ostali bez daha ili vam kronično nedostaje koncentracije. A da provjerite imate li dovoljno željeza u krvi. Otprilike 9 posto žena pati od toga sindroma, a ovo su najčešći simptomi da ste anemični, tj. da vam nedostaje željeza u krvi. Anemičnost je česta pojava i kod djece do treće godine.
 • Kako prestati jesti slatko

  Često vas hvata žudnja za slatkim i ne možete odoljeti kada vidite čokoladne kekse ili kolače. Jeste li čuli za glutamin? Ako niste, vrijeme je za saznate nešto više o ovom čudotvorcu koji će vam pomoći da se riješite ovisnosti o slatkišima.
 • Vrste dodataka prehrani

  Dodaci prehrani su koncentrirani izvor hranjivih sastojaka ili drugih sastojaka koji sadrže vitamine, minerale, bjelančevine, mikroorganizme, biljne ekstrakte. Svrha dodataka prehrani je potpomaganje unosa hranjivih sastojaka u uobičajenoj prehrani, a u cilju povoljnog učinka na čovjekovo zdravlje.
 • Hrana za bolje raspoloženje

  Ponedak ste potišteni s razlogom, a ponekad se jednostavno dignete "na lijevu nogu" i mislite da ne postoji ništa što bi vam moglo popraviti dan. U toj situaciji dobro se pozabaviti hranjivim tvarima koje će vam same od sebe pomoći da se osjećate barem malo bolje. Zvuči jednostavno, zar ne?
 • Masti u prehrani

  Masti su neophodne za život svih stanica u našem tijelu. Oni igraju ulogu u imunosnom sustavu, sintezi složenih spojeva sličnih hormonima koji sudjeluju u regulaciji krvnog tijela, akciji srca, proširivanju krvnih žila, stvaranju krvnih ugrušaka i u održavanju strukture i funkcije stanične stijenke.