• Kako ukloniti mrlje

  Kako bi vaše kućanstvo uvijek blistalo, važno je da znate kako ukloniti mrlje s predmeta. Pouzdana domaća sredstva za uklanjanje mrlja su otopina salmijaka, laki benzin za čišćenje i benzin za rane iz ljekarne. Ako sami čistite umrljani predmet, savjetujemo vam da po mogućnosti odmah očistite mrlje jer je stare mrlje znatno teže čistiti.
 • Higijena u kući

  Sjajni i lijepo ulašteni podovi te veliki bijeli lusteri nisu znak da je vaša kuća uredna ako su kutovi soba koji su manje vidljivi puni prašine i zapušteni. U urednoj obitelji koja se brine o čistoći svog prostora nedopustivo je ostavljanje zaprljane kuhinje i kupaonice, ručnike bačene po podu ili preko radijatora gdje će se sigurno zaprljati od prašine ili hrđe. Svakako ne zaboravite i poslije kupanja spužvom dobro obrisati kadu te slivnik i bide.
 • Savjeti za čišćenje tepiha

  Da bi vaš dom izgleda čisto i uvijek besprijekorno, za njega se morate dobro brinuti tako što ćete ga pravoremeno, temeljito i prikladno čistiti. Tepisi su oduvijek bili vrlo cijenjeni. Njega tepiha i tapisona vrlo je jednostavna. Za svakodnevnu njegu dovoljno je ukloniti sve slobodno vidljivo smeće metlom, strojem za metenje ili usisivačem za prašinu. Svaki tjedan valja temeljito očistiti tepih ili tapison usisivačem, što znači ukloniti svu prašinu koja se već dublje uvukla. Ne zavaravajte se, ma koliko čisto izgledalo, vaš tepih i tapison prekriven je s upravo onoliko prašine koliko se sakupilo u tijeku jednog tjedna na namještaju.
 • Razvrstavanje kućnog otpada

  Razvrstavanje kućnog otpada važan je doprinos koji svatko od nas može dati, a sve za bolju brigu o okolišu. Prvi korak je imati odgovarajuće kante za smeće, a ako to nije moguće, onda pronaći najbliže kante gdje će se moći odvojiti svaka vrsta otpada.
 • Moderno osvjetljenje stana

  Način osvjetljavanja različitih dijelova doma može promijeniti atmosferu svake prostorije. Osvijetlite li dnevnu ili spavaću sobu s nekoliko svjetiljki umjesto jednim jakim svjetlom sa stropa, na jeftin ćete način postići opuštajuću atmosferu. Promijenite li sjenila na njima ili dodate neko koje svjetlo baca uvis, osvježit ćete cijeli prostor.
 • Kako pospremiti stan

  Vrijeme je za proljetno čišćenje, a vaše stvari kao da su se nagomilale proteklih mjeseci. Nemate pojma gdje biste sve to smjestili. Bitno je da iskoristite sav spremišni prostor u kući. Bez obzira na to živite li u stanu, kući ili garsonijeri, uređeni dio za spremanje stvari može biti dio životnog prostora. Što više ugradbenih ormara postavite, dobit ćete bolji osjećaj prostranosti i sklada. Možete iskoristiti i razna samostojeća rješenja koja često, osim toga što skrivaju gomilu stvari, i sama dobro izgledaju. No svejedno, važno je da redovito pospremate, a ne samo trpate stvari u ormare i kutije.