Savjeti za žene u menopauzi

Prvi korak u razvijanju pozitivnog stava prema menopauzi jest osvrnuti se i procijeniti ono što ste već postigli. To će vas ohrabriti i dati vam poticaj koji vam je potreban za donošenje odluka o budućnosti. Ako zaboravite priznati ono što ste već postigli, ciljevi će vam se činiti manje dostupnima.

Napravite promjene i prilagodite se

Bez obzira koliko ste aktivne i koliko ste pridonijele poslu i obitelji, razmišljanje o budućnosti može izazvati podijeljene osjećaje. Najvjerojatnije ćete se zateći u razmišljanju između toga da nastavite živjeti onako kako ste živjele ili da uvedete promjene u svoj život. Kako starite važno je naučiti uživati u slobodnom vremenu i pronaći nove i različite oblike zabave.

Otkrijte što vas uzbuđuje i motivira. Nemojte više trošiti vrijeme na ono što vas ne zanima. Imate jednak potencijal kao i kada ste bile mlade. Sastavite popis onoga što morate napraviti tijekom sljedećih godina, stvari koje ranije nikad niste probale.

Nakon godina provedenih kao žena, majka i obiteljska skrbnica, neke se žene oslobađaju svog uobičajenog stila življenja kako bi se posvetile poduzetničkom duhu. Odgovorne ste same prema sebi, stoga maksimalno iskoristite svaki mjesec, godinu i desetljeće. Ponovite si to svakog dana, a ako vam se učini da vam ponestaje energije, najbolje je da se razljutite, posebno ako ste u prošlosti potiskivale bijes. Oslobodite bijes i upotrijebite ga kao gorivo.

Morate imati samopouzdanja i poštovati sami sebe. Samopoštovanjem poštivat ćete i druge i razumjeti ih kao pojedince. Starije žene dobro opažaju, iskusne su i mudre. Snažna interakcija između uma i tijela znači da svoju menopauzu negativnim mislima možete učiniti još težom.

Budite svjesni da je vaše tijelo zdravo i snažno i da svakog dana može postati sve zdravije. Vaši ženski organi su u dobrom stanju. Jedite zdravo i učestalije. Naučite se nositi sa stresom, budite smireni i opušteni. Imajte slobodu i uživajte u životu. Budite svjesni da vaš život pripada vama i da vam donosi zadovoljstvo. Svaki dan posvetiti vrijeme sebi, uživajte s obitelji i prijateljima.

Foto: Monkey Business Images/Shutterstock