Prirodno sjajilo za usne

Bez sjajila za usnice rijetko koja žena može, a često ih imamo i po nekoliko. Daju usnama neku posebnu draž i čim ih nanesemo, odmah se osjećamo ljepšima.

Sjajila za usnice, koja kupujemo u trgovinama, možemo i sami pripraviti. Nanose se kistom, aplikatorom ili prstom. Možete ga napraviti u boji ili bezbojnog, ovisi o tome što preferirate i za koju prigodu sjajilo nanosite.

Bezbojna sjajila preporučuju se ženama koje imaju problema sa suhim usnama jer su ona masnija i učinkovitija pri održavanju usana vlažnima. Ali, preferiraju ih i one žene koje jednostavno ne vole koristiti sjajila u boji i isticati usne.

Za one pak koje vole isticati usne žarkim bojama, također postoji rješenje. Svom "homemade" sjajilu samo moraju dodati pigment bisernoga sjaja ili običan pigment neke boje.

Kako napraviti sjajilo

Prvi korak u izradi vlastitog sjajila je sljedeći. Potrebno je otopiti 35 g ricinusova ulja, 1 g pčelinjeg voska i 1 g svijetloga Carnauba voska (po mogućnosti u vodenoj kupki).

Potom treba pričekati da se tako dobivena otopina ohladi, a zatim odmjeriti 5 grama mješavine i zagrijati. Kada je to napravljeno, treba dodati 1 prstohvat pigmenta bisernoga sjaja. Ako želite, možete dodati i jednu kap arome za živežne namirnice.

Nakon što ste proveli cijeli postupak, dobivenu masu spremite u male plitke posude, te pustite da se ohladi. Jako je bitno da posudicu dobro zatvorite. To je bitno jer tako bez straha da će vam procuriti po odjeći, sjajilo možete nositi u torbi ili u džepu.

Kao što se može zaključiti, postupak izrade prirodnog sjajila za usne nije težak, jedini problem vam može zadati pronalaženje potrebnih sastojaka. Ako ne uspijete nabaviti niti jedan od potrebnih sastojaka, sjajilo nemojte ni raditi, jer su apsolutno svi sastojci bitni i potrebni kako biste dobili njegujuće sjajilo. Ono će vam služiti kao dekorativna kozmetika, ali ima i svojstvo očuvanja vaših usnica, što je pogotovo bitno u hladnim, vjetrovitim zimskim danima, koji su pred nama.

Foto: Lucky Business/Shutterstock