• Bulimija - simptomi i liječenje

  Bulimija je psihološki poremećaj koji je povezan s hranjenjem. Osobe koje boluju od bulimije, nakon uzimanja velikih količina hrane namjerno povraćaju kako bi odmah izbacili pojedenu hranu. Što duže povraćanje traje, to su teže posljedice i teže je izliječiti bulimiju. Važno je razlikovati bulimiju od anoreksije. Dok se bulimičari prejedaju te povraćaju sve što su pojeli, anoreksičari se namjerno izgladnjuju. Oboljeli od bulimije najčešće su mlade djevojke, u dobi od 18 godina.
 • Kako liječiti anksioznost

  Anksioznost je raširen psihički poremećaj koji pogađa velik broj odraslih, ali i djece. Do anksioznosti dolazi uslijed dugotrajnog izlaganja stresu, a okidač može biti i neki događaj iz kojeg ne vidimo izlaz. Kada govorimo o anksioznosti u prvom redu tu je svakako strah i konstantna uznemirenost tijela. Osoba koja pati od anksioznosti ne može se nikada smiriti i uvijek osjeća nemir. U nekim situacijama taj nemir postaje još više izražen te dovodi do napadaja panike.
 • Što je duhovnost

  Što je duhovnost? Jeste li duhovna osoba? Za neke ljude duhovnost znači svakodnevni odlazak u crkvu, za druge je to neko tiho mjesto za meditaciju i razmišljanje o životu ili nekim aktualnim problemima koji ih muče. Postoje pak i oni koji se mole samo kad se nalaze u nekome velikome škripcu pa ne znaju više što bi mogli osim se pokušati pomoliti i nadati najboljem ishodu situacije u kojoj se nalaze.
 • Liječenje psihičkih poremećaja

  Najbolji lijek za turobno raspoloženje i puno stresa kojim smo okruženi svakoga dana može dovesti i do depresije. A najbolje riješenje je razgovor. Nemojte izbjegavati pričati o problemu, bilo s bliskom osobom, bilo sa stručnom osobom, tj. psihijatrom.
 • Zašto je dobro imati mačku

  Mačke su oduvijek bile pomalo mistične životinje koje na prvi pogled djeluju hladno i bez mogućnosti razvijanja nekih dubljih osjećaja prema čovjeku. No, svi oni koji imaju mačku znaju da je odnos između mačke i čovjeka poseban i da tome nije tako. Velik je broj onih koji se osjećaju bolje čim i malo pomaze mačku. Zašto je tome tako?
 • Ponašanje na društvenim mrežama

  eško je zamisliti život danas bez društvenih mreža. Instagram, Facebook, Twitter... Sigurno imate barem jednu od njih? Iako je vjerojatnije da ih imate više. No, nemojte da društvene mreže upravljaju vašim životom! Kako? Nemojte sve slobodno vrijeme provoditi na njima i nemojte sve dijeliti na njima jer bi to moglo izazvati probleme.