• Vježbe za početnike

  Kada krećete s vježbanjem najvažnije je pronaći motivaciju zbog čega počinjete vježbati, ali i krenuti polako. Stoga su vježbe za početnike idealne ako se do sada niste bavili vježbanjem. Redovito vježbanje potiče razne pozitivne promjene kao što su veće samopoštovanje, bolje raspoloženje, povećava emocionalnu stabilnost, intelektualni kapacitet i efikasnost na poslu. Osim psihičkih promjena, dolazi i do fizičkih promjena. Redovito vježbanje je iznimno važno za fizičko zdravlje, za održavanje idealne tjelesne težine i služi kao prevencija za razne bolesti kao što su na primjer kardiovaskularne bolesti.

 • Proljetne aktivnosti na otvorenom

  S dužim i sunčanijim danima aktivnosti koje biste mogli raditi na otvorenom su brojne. Nemojte ih propustiti nego se dobro organizirajte da što više iskoristite sunčane sate i napunite se vitaminom D.
 • Budistička meditacija

  Meditacija je sve popularnija i počinje biti dijelom života sve većeg broja ljudi kao učinkovito sredstvo u borbi protiv stresne svakodnevice. Meditacija se često povezuje s budizmom. Cilj budističke meditacije nije potiskivanje štetnih emocija kao što se to najčešće misli nego otkrivanje kako se one pojavljuju, kako ih doživljavamo i kako dugoročno utječu na nas. Budisti smatraju da se kvalitetan život ne može postići transcendiranjem emocije pa čak ni mržnje nego njezinim uspješnim ovladavanjem.
 • Vježbanje u svakodnevnim aktivnostima

  Iako ćete veće koristi za zdravlje postići ako svaki dan 30 minuta aktivno vježbate, trčite ili vozite bicikl, jasno je da vam ponekad obveze ne ostavljaju tih 30 minuta u komadu, pa postoje i alternative aktivnom vježbanju kroz svakodnevne aktivnosti.
 • Kako se razbuditi ujutro

  Rano buđenje baš nikome ne pada lako, još k tome ako se niste probudili sami nego vas je probudio dosadni alarm. A pred vama je novi radni dan. No, što se mora o tome ne treba raspravljati, već se što je moguće bolje uhvatiti u koštac s tim.
 • Gimnastika za odrasle

  Kada spomenemo riječ gimnastika kao lagane tjelesne vježbe pomislimo na osobe treće životne dobi, ali to nije tako. Gimnastikom se mogu baviti svi od najranijeg uzrasta pa do godina koliko se čovjek osjeća sposobnim.